Bank of England: ”Vem som helst kan bli gravid”

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 5 juli 2023
- av Jan Sundstedt
Bank of England
Bank of England, London.

Storbritanniens centralbank Bank of England tar nu identitetspolitisk ställning i sin policy.

Bland annat deklarerar man att personer med vilken ”könsidentitet” som helst kan behandlas som gravida och utlovar även att man ska erbjuda ett helt våningsplan på huvudkontoret åt könsneutrala toaletter.

Den brittiska centralbanken införde i juni 2021 en ny policy för familjeledighet där man talar om ”födande förälder” istället för att hänvisa till mödrar. Detta enligt en ansökan som banken gjort till hbtq-lobby-organisationen Stonewall.

Banken beskriver riktlinjerna som ”den förälder som är/var gravid med barnet, men omfattar även personer med alla könsidentiteter”.

Ansökan anger även att bankens principer för föräldraledighet numera ”talar om föräldrar utan att specificera kön”, rapporterar flera nyhetskanaler.

På sociala medier är det många som gjort sig lustiga över Bank of England och dess senaste tilltag.

 

Bank of England har tidigare även lovat personalen att betala för ”könskorrigerande behandling” med hjälp av en privat sjukförsäkring. Banken försäkrar vidare att man ”Har åtagit sig att vara en inkluderande arbetsplats för alla kollegor som är dedikerade till att leverera monetär och finansiell stabilitet”.


Bank of England (Governor and Company of the Bank of England).

Är den brittiska centralbanken och således en motsvarighet till svenska Riksbanken. I äldre svenska användes beteckningen Englands bank. Banken var tidigare privatägd fram till att den förstatligades år 1946 av den dåvarande brittiska Labourregeringen.

Idag är Bank of England en statlig myndighet som bland annat har till uppgift att upprätthålla prisstabilitet samt att stödja den brittiska regeringens ekonomiska politik. Banken har ensamrätt att ge ut sedlar i England och Wales och förvaltar även landets guldreserv på omkring 310 tonLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!