Avslöjande: Apkoppsutbrott simulerades redan 2021 av globalist-kopplad organisation

  • Redan i mars förra året genomförde organisationen Nuclear Threat Initiative (NTI) en simulerad övning där ett modifierat apkoppsvirus fick global spridning med start i maj 2022. Enligt övningen släpptes viruset av terrorister och smittade sedermera halva jordens befolkning med hundratals miljoner döda som följd.
  • En av huvudprofilerna i NTI är CNN-grundaren och multimiljardären Ted Turner, som grundat organisationen. Turner är bland annat aktiv i en liten sluten krets som kallas "The Good Club" tillsammans med de ökända ultraglobalisterna David Rockefeller, George Soros och Bill Gates.
  • Mot bakgrund av rapporterna om apkoppsvirus på flera håll i världen drar många nu paralleller till den beryktade övningen Event 201 - där bland annat World Economic Forum och Bill & Melinda Gates Foundation initierade en coronaviruspandemi-övning i oktober 2019, månader före det verkliga utbrottet i Wuhan i Kina.
publicerad 27 maj 2022
- av Markus Andersson
Ett nyhetsinslag under simuleringen från den fiktiva kanalen "GNN" - som har samma logga som CNN. Infälld bild en pojke med apkoppor.

Den sjätte maj i år meddelade Storbritannien att en brittisk medborgare som besökt Nigerias huvudstad Lagos smittats med virussjukdomen apkoppor. De följande veckorna rapporterades smittofall i flera länder runt om i världen. Den 19 maj fick Sverige sitt första bekräftade fall.

En mycket stor andel av de smittade bedöms vara homosexuella män. Viruset, som upptäcktes 1958, sprids bland annat via saliv, avföring och sårvätskor. De flesta, tidigare dokumenterade utbrotten har börjat i Afrikas regnskogar där lokalinvånarna på olika sätt haft kontakt med smittade djur.

De senaste dagarna har makthavare i flera länder konstaterat att åtgärder liknande de som infördes under coronaepidemin nu kan komma att införas igen. I Belgien har man redan infört tre veckors tvångskarantän för smittade personer och man menar att viruset redan cirkulerar hos befolkningen. Belgiska myndigheter förväntar sig många nya smittofall de närmaste veckorna. Även Världshälsoorganisationen har uttryckt sin oro över virusutbrottet.

 

Foto: faksimil/CNBC

 

Nu visar det sig att den inflytelserika organisationen Nuclear Threat Initiative (NTI) så sent som i mars förra året under en säkerhetskonferens i München genomförde en pandemiövning där ett apkoppsutbrott snabbt spred sig globalt och orsakade hundratals miljoner dödsfall.

Virusutbrottet i simuleringen ägde rum i maj 2022 med 1421 bekräftade fall och fyra dödsfall under de 20 första dagarna. I scenariot fortsatte viruset snabbt sprida sig globalt och efter ett halvår var 83 länder drabbade, 70 miljoner fall inrapporterade och 1,3 miljoner människor döda av viruset. Ett år senare hade 480 miljoner smittats, 27 miljoner dött och efter 1,5 år hade 3,2 miljarder människor smittats av viruset och hela 271 miljoner människor avlidit. Noterbart är att virusets ursprung i simuleringen inte var naturligt utan var ett modifierat virus, en terroristattack, i syfte att uppnå maximal smittspridning, resistens mot vacciner samt död.

 

Beskrivning av scenariot som spelas ut i övningen.

 

Att NTI anordnat en pandemiövning med ett fiktivt apkoppsutbrott som i scenariot äger rum nästan samtidigt som det verkliga utbrottet har fått många att höja på ögonbrynen. Organisationen menar dock själva att riskerna med apkoppsviruset varit ”väldokumenterade i åratal av ett flertal hälsoauktoriteter”. Man pekar bland annat på att utbrott noterats 2017 i Nigeria och i USA har man tidigare gjort bedömningen att apkoppor kan komma att utgöra ett allvarligt hot mot såväl djur som människor i landet.

Att just ett utbrott av apkoppor simulerades beror enligt NTI på att ”expertrådgivare” ansåg att detta virus passade särskild bra i ett scenario där fokus låg på samordnade internationella åtgärder och att ta fram ”förbättringar i den globala förmågan att förhindra och besvara pandemier.”

Att flera länder just nu upplever ett utbrott av apkoppsviruset är helt och hållet en slump”, konstaterar man.

Det är inte första gången sammanträffanden av det här slaget äger rum. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur Bill Gates via sin stiftelse bara månader innan Covid-19 bröt ut anordnade en pandemiövning tillsammans med John Hopkins Center och World Economic Forum där man simulerade den globala spridningen av just ett coronavirus.

Nuclear Threat Initiative beskriver sig officiellt som en icke-vinstgivande organisation som arbetar för att förhindra ”nuvarande och framtida hot”, till exempel attacker och olyckor som involverar olika former av massförstörelsevapen – bland annat kemiska och biologiska sådana.

 


Fakta: Nuclear Threat Initiative

Organisationen grundades 2001 av den Goldman Sachs-sponsrade amerikanske senatorn Sam Nunn och mångmiljardären och mediamogulen Ted Turner. Turner är bland annat känd för att ha lagt miljardbelopp av sin privata förmögenhet på att minska den globala befolkningstillväxten.

 

Grundarna Sam Nunn och Ted Turner. Foto: NTI/John Mathew Smith/CC BY-SA 4.0

 

I organisationens styrelse påträffas ytterligare ett flertal prominenta maktmänniskor – bland andra den tidigare amerikanske ambassadören Jon M. Huntsman, amiral Mike Mullen som tidigare var militär rådgivare till presidenterna George W. Bush och Barack Obama, samt Michael A. Peterson, son och arvtagare till Peter G. Peterson – USA:s tidigare handelsminister och medgrundare av det mäktiga finansbolaget Blackstone Group.

NTI samarbetar också med stiftelsen World Economic Forum som leds av globalisten Klaus Schwab. I NTI:s organisation finns också epidemiologen John Brownstein, som flitigt anlitades av massmedia som medicinsk expert under coronapandemin och som vann en Emmy för sitt deltagande i ABC:s vaccinlobbyistiska dokumentär ”The Shot: Race for the Vaccine”.

En av NTI:s främsta rådgivare är affärsmannen och mångmiljardären Warren Buffett, en av världens absolut rikaste män. Utöver Buffett finns en lång rad andra inflytelserika personer från den internationella storpolitiken och näringslivet i NTI:s led.

 

Svenske Rolf Ekéus. Foto: OSCE Parliamentary Assembly/CC BY-SA 2.0

 

Det finns även svensk representation i styrelsen i form av Rolf Ekéus – diplomat och ambassadör och som även varit ordförande i FN:s specialkommission som övervakade Iraks avveckling av massförstörelsevapen. Han valdes år 2000 in som ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien och har även varit ordförande för svenska Pugwash samt SIPRI, som arbetar för global nedrustning och internationell fred.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.