Australien: Över 180 personer gripna för att ha anlagt bränder

publicerad 8 januari 2020

På Twitter skriver Seven News Sydney att polisen nu arbetar utifrån premissen att det är anlagda bränder som orsakat de omfattande skogsbränder som härjar i Australien. En specialgrupp kommer utreda huruvida bränderna anlades medvetet och ställa ansvariga inför rätta.

I delstaten New South Wales, den delstat som drabbats hårdast av de våldsamma skogsbränderna, har över 180 personer gripits för brandrelaterade brott sen början av november. Det skriver ABC News. 24 av dem anklagas för att ha anlagt bränder.

53 personer anklagas för att ha brutit mot eldningsförbudet, och 47 personer för att ha kastat glödande tändstickor och cigaretter på marken. I 24 av fallen misstänks personerna för att medvetet ha anlagt bränder.
ABC News skriver att anlägga en skogsbrand eller agera ovarsamt och orsaka att en brand sprids kan ge upp till 21 år i fängelse i Australien.

Bränderna har hittills kostat 25 människor livet och tvingat hundratals att fly från sina hem.

 

Andreas Swedberg/NB Nyhetsbyrån


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!