”Arafat förgiftades med polonium”

publicerad 14 oktober 2013

Nio år efter att den förre palestinske presidenten Yasser Arafat avled under mystiska omständigheter i Paris framkommer det att han förgiftats med polonium.

Förra året grävdes Arafats grav upp i Ramallah i Palestina. Provresultaten bekräftar in i det närmaste att han mördades genom förgiftning, skriver Times of India och hänvisar till schweiziska toxikologer som utförde testerna på Arafats kläder.

”Provresultaten stöder möjligheten att Yasser Arafat förgiftades med polonium-210. Mängden polonium-210 som påträffades var tillräckligt för att vara dödligt”, skriver det schweiziska forskarteamet i tidsskriften The Lancet.

Den förre detta KGB-översten Aleksandr Litvinenko blev 2006 förgiftad med polonium-210 i London. Händelsen fick ett stort genomslag i internationella medier.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.