Antimuslimsk seriemördare var afghansk migrant

publicerad 12 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Muhammad Syed gillar inte shiamuslimer.

Morden på flera muslimska män i amerikanska Albuquerque har väckt stor uppståndelse i USA och gärningsmannen pekades snabbt ut som en antimuslimsk seriemördare. Nu har den misstänkte mördaren dock gripits – han är en 51-årig migrant från Afghanistan som själv är troende muslim.

51-årige Muhammad Syed kommer att åtalas för minst två mord på muslimska män och är misstänkt för ytterligare två liknande skjutningar.

Enligt polisen handlar det heller inte om något ”högerextremt” eller invandrarfientligt motiv – utan om en importerad uråldrig islamsk fejd där gärningsmannen, som är sunnimuslim, blivit mycket upprörd efter att hans dotter gift sig med en man som var shiamuslim och av hittills något oklara skäl beslutat sig för att hämnas på shiamuslimer.


Annonser:


Innan Syed greps fick morden mycket stor uppmärksamhet och såväl vänsterliberala medier som den sittande presidenten Joe Biden deklarerade offentligt att dåden var att betrakta som ett hot mot det amerikansk-muslimska samhället.

Jag blir arg och ledsen över de fruktansvärda morden på fyra muslimska män i Albuquerque. Samtidigt som vi inväntar en grundlig utredning så är mina böner med offrens familjer och min administration står stadigt med det muslimska samhället. Dessa hatiska attacker har ingen plats i USA”, twittrade Biden.

Efter att gärningsmannens identitet och religiösa tro blivit känd har många medier, bland annat vänsterliberala CNN vägrat namnge den misstänkte mördaren och istället valt att kalla honom för ”51-åringen”, rapporterar Summit News.

Vita huset och massmedia bad om att mördaren skulle vara en vit  vigilant så att de kunde avancera med sitt narrativ om vita extremister”, hävdar den politiske kommentatorn Chris Menahan och frågar sig vidare om Biden nu kommer att åka till staden för att fördöma muslimska extremister – som han gjorde i Buffalo när gärningsmannen var vit.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.