Utrikes

ANC röstar för att avsätta Jacob Zuma som Sydafrikas president

Jacob Zuma har varit Sydafrikas president sedan 2009

Idag röstade det sydafrikanska regeringspartiet ANC för att avsätta Jacob Zuma från presidentposten. Nu har Zuma 48 timmar på sig att avgå.

Jacob Zuma har under det senaste året hängt löst som Sydafrikas president. Den korruptionsanklagade presidenten klarade sig igenom en förtroendeomröstningen i det sydafrikanska parlamentet.

Nu har Jacob Zumas parti ANC fått nog av Zuma och på måndagen röstade man för att han ska avsättas. Zuma har nu 48 timmar på sig att avgå, rapporterar sydafrikanska medier. Zuma kan välja att sitta kvar på presidentposten, men riskerar då att avsättas genom en förtroendeomröstning i parlamentet.

Väljer Zuma att avgå är det oklart vem som blir hans efterträdare på presidentposten.

Jacob Zuma tillträdde som Sydafrikas president 2009. Hans presidentskap har kantats av åtskillig korruptionsskandaler. Bland annat ska han ha spenderat skattepengar på att renovera sitt privata residens, och vägrade sedan att betala tillbaka pengarna när skandalen uppmärksammades.

Liknande artiklar

Stor oro bland vita farmare i Sydafrika när staten... Vita farmare i Sydafrika har börjat sälja sin mark. Stor oro råder när den sydafrikanska staten planerar att beslagta de...
Intervju med dokumentärfilmaren Jonas Nilsson om s... Intervjun tar upp Jonas Nilssons dokumentärfilm och situationen för vita i Sydafrika.   När kom du på idén me...
Australiens inrikesminister vägrar att backa från ... Australiens inrikesminister Peter Dutton vägrar att backa från sitt uttalande om att ge snabbspår för visumansökningar f...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!