Utrikes

Amerikansk rappare skjuten till döds i Atlanta

Dayvon Daquan Bennett. (Foto: Wikipedia Commons)

Rapparen King Von, vars riktiga namn var Dayvon Daquan Bennett, blev under fredagskvällen ihjälskjuten utanför en nattklubb i Atlanta, Georgia.

Under samma skjutning blev även två andra män ihjälskjutna och ytterligare tre blev skottskadade.
Bennett hade nyligen inlett en lysande karriär inom hiphop och hade miljontals lyssningar på Spotify och YouTube.

Under ungdomsåren blev Bennett arresterad många gånger och åkte in och ut ur fängelset. 2014 åtalades han för ett mord och två mordförsök, efter en skottlossning i Chicago. Efter att vittnen dragit in sina vittnesmål gick Bennett fri från alla anklagelserna.

2019 greps han tillsammans med rapparen Lil Durk misstänkt för att rånat och skjutit en man.

Bennett har även gjort musik tillsammans med den afroamerikanske rapparen YNW Melly, eller Jamell Maurice Demons, som just nu sitter häktad för ett dubbelmord på två av sina närmsta vänner.

Den senaste åren har flera amerikanska rappare blivit ihjälskjutna, däribland XXXTentacion, Nipsey Hussle och Pop Smoke. Som även misstänks i Dayvon Daquan Bennetts fall har det handlat om afroamerikanska gärningsmän eller gäng som legat bakom morden.

Dayvon Daquan Bennett blev 26 år gammal.


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • rappare
  • skjuten
  • USA