Afroamerikanska aktivister i aktion mot BLM-målning i New York

publicerad 21 juli 2020
- av Isac Boman

På Fifth Avenue på Manhattan har orden ”Black Lives Matter” skrivits i stora gula bokstäver på gatan. Målningen har dock stött på motaktioner från svarta aktivister som menar att BLM-rörelsen är förljugen och utnyttjar svarta amerikaner för vänsterpolitiska syften.

BLM-målningen har gjorts precis utanför Trump Tower på direktiv från stadens borgmästare, demokraten Bill de Blasio, som en direkt markering till den amerikanske presidenten Donald Trump.

På sociala medier uppmärksammas framförallt den 29-åriga afroamerikanska kristna aktivisten Bevelyn Beattys icke-vålds-aktion, där hon symboliskt försöker täcka över målningen med svart färg och bland annat ropar ”Refund the police!” – återfinansiera polisen.

 

Några timmar efter att hon arresterats gjorde hon genast en liknande aktion i Brooklyn.

 

Föga överraskande är Beatty inte vidare imponerad över BLM-rörelsens förmenta försök att representera svarta amerikaner. I en video på Facebook riktar hon bland annat hård kritik mot rörelsens ovilja att erkänna det stora problemet med kriminalitet inom den afroamerikanska befolkningen, där svarta främst råkar ut för våld från andra svarta. Beatty avfärdar också BLM som en operation för att utnyttja de afroamerikanska delarna av befolkningen till att avancera vänsterideologiskt inriktade agendor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!