Afrikansk kardinal: Massinvandringen får Europa att tappa sina rötter

publicerad 24 januari 2019
Robert Sarah

Den afrikanske kardinalen Robert Sarah säger att Europa har förlorat sina rötter och låter sig ”invaderas” av människor av utomeuropeisk bakgrund.

Robert Sarah, katolsk kardinal från Guinea, spår en dyster framtid för Europa. Enligt Sarah, som är prefekt för Vatikanens kongregation för gudstjänstliv och sakramentsförvaltning, har Europa ”förlorat sina”.

– Den största oron är att Europa inte längre vill ha, eller har förlorat känslan av sitt ursprung. De har förlorat sina rötter, sade Sarah.

– Ni invaderas fortfarande av andra kulturer och människor som gradvis kommer att dominera er genom sitt antal och helt förändra er kultur, era övertygelser och er moral.

Uttalandena skedde i en intervju från 2016 med en fransk tidning. Intervjun har nått stor uppmärksamhet efter att journalisten Paul Joseph Watson nyligen delade en översatt version av intervjun, enligt Voice of Europe.

 
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.