57-åriga Heather attackerades för att hon var vit – slogs med tillhygge på bussen

publicerad 24 juli 2022
- av Jan Sundstedt
Samma typ av buss som kör i området kring Queens som dådet skedde på.

Tre svarta kvinnor i stadsdelen Queens i New York deklarerade att de ”hatar vita människor” och slog sedan en kvinna i huvudet med ett tillhygge. Hatbrottet inträffade på en buss.

Den 57-åriga vita kvinnan konfronterades av tre svarta kvinnor som bland annat deklarerade att de ”hatar vita”.

– Jag hatar sättet de pratar på, ska en av angriparna ha sagt innan de tre gav sig på offret med någon form av tillhygge och bland annat slog henne i huvudet – något som orsakade blödningar och rivsår.

Angriparna skyndade sig av bussen efter attacken och kunde inte gripas, samtidigt fördes offret till sjukhus där hon syddes med två stygn.

Enligt New York-polisens hatbrottsgrupp var det kvinnans etniska tillhörighet som var anledning till att hon blev attackerad och man hoppas kunna gripa de tre svarta kvinnorna. Hittills ska dock ingen ha blivit varken gripen eller identifierad.

Fallet är det senaste av många hatbrott som inträffat i staden där afroamerikaner går till attack mot personer av annat etniskt ursprung.

Under den föregående veckan greps också den 40-årige afroamerikanen Derrick Johnson misstänkt för hatbrott efter att ha attackerat två asiatiska kvinnor och överöst dessa med rasistiska tillmälen. Han ska också ha sprejat dem med en oidentifierad vätska.

– Era satans kineser, jag vet inte vad ni gör här i USA, ska han bland annat ha skrikit innan han angrep ett av sina offer.

Under 2022 har de anmälda hatbrotten ökat med 13,6 procent jämfört med året innan enligt polisen i New York. Hittills har 343 incidenter anmälts.

Vad ökningen beror på är inte klarlagt, men enligt Daily Mail har de lokala makthavarna fått skarp kritik för sina nya borgenslagar som innebär att fler brottslingar än tidigare släpps ut på gatan igen och i praktiken snabbt kan begå nya brott.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.