Utrikes

5-årige Cannon avrättades på öppen gata – nu mörkas det kallblodiga mordet

5-årige Cannon Hinnant mördades på öppen gata framför sina båda systrar av grannen Darius Sessoms.

Den 5-åriga pojken Cannon Hinnant var ute och cyklade i sitt bostadsområde i Wilson, North Carolina i söndags när han avrättades av sin granne Darius Sessoms i ett kallblodigt mord framför sina två systrar – en händelse som nu mörkas i konventionell amerikansk media.

Den misstänkte mördaren Sessoms bodde granne med Cannon Hinnant som den här dagen var ute och cyklade i området de bodde. Enligt vittnesmål gick Sessoms fram till pojken och avrättade honom med ett skott i huvudet inför Cannons två systrar, 7 och 8 år gamla. Cannon togs till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
Min första reaktion var att han lekte med barnen. För ett ögonblick tänkte jag att “det där kan inte hända” – människor springer inte över gatan och dödar barn, säger vittnet Doris Lybrand till lokaltidningen WMBF News.

Den 25-årige gärningsmannen flydde från platsen men polisen tog honom snabbt. Han är misstänkt för överlagt mord och kommer inte att släppas mot borgen före rättegången som är planerad den 25 augusti.

Pojkens familj och Sessoms hade varit grannar i flera år och Sessoms hade även träffat Cannons pappa tidigare samma dag.

Motivet till mordet är oklart och polisen har ännu inte gått ut med någonting. En hypotes är att pojken cyklat in på Sessoms gård och att detta irriterat honom. Darius Sessoms är tidigare dömd för vapen- och narkotikabrott.

Pojkens mamma, Bonny Waddell berättar till Wilsom Times att Cannon skulle börjat på förskola måndagen efter och hade precis lärt sig skriva sitt namn.

Han var ett kärleksfullt barn. Han hade det största hjärtat. Det är fruktansvärt. Ingen mor ska behöva begrava sitt barn. Ingen mamma ska behöva gå igenom det här.

 

 

Den brutala avrättningen får ingen uppmärksamhet i större konventionell media i USA, något som följer ett modernt mönster där brott som begås av svarta och riktas mot vita systematiskt tonas ner medan det motsatta framhävs på motsvarande sätt.


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • avrättning
  • barn
  • USA