Utrikes

10 000 evakueras från Colorado på grund av skogsbränder

Vilda skogsbränder i delstaten Colorado i USA har lett till att drygt 380 hem har brunnit ner och över 9500 personer evakuerats. Bränderna rasar nordöst om Colorado Springs.

Branden i Black Forest uppges vara den största av bränderna

Delstatens guvernör John Hickenlooper, har utlyst katastroftillstånd för tre skogsbränder i delstaten. Det uppges vara elden som härjar i närheten av Black Forest som är den mest förödande, skriver Denver Post.

Under onsdagseftermiddagen hade sammanlagt 4800 hektar brunnit ner och tusentals hus riskerar nu att hamna i vägen för branden, som sprider sig väldigt snabbt, och brinna ner.
Enligt Terry Maketa, sheriff i El Paso County, så beror eldens spridning på rekordhöga temperaturer och kraftiga vindar som gör det svårt att göra någonting åt bränderna, rapporterar USA Today.

– Min värsta farhåga är att människor har chansat och stannat, sade Makata på en presskonferens på onsdagseftermiddagen.

Bränderna har även lett till att ett statligt fängelse i delstaten tvingats att evakuera över 900 fångar.

– Vi har aldrig behövt göra detta hittills. Vi planerar och tränar för en sån här sak, men vi har aldrig tidigare behövt göra det, sade fängelsets taleskvinna, Alison Morgan, till The New York Times.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!