Zinedine Zidane lämnar Real Madrid

publicerad 31 maj 2018

Fransmannen Zinedine Zidane meddelade under torsdagen att han lämnar sitt uppdrag som chefstränare för den spanska storklubben Real Madrid.

Zinedine Zidane, som under sin spelarkarriär bland annat representerat just Real Madrid, meddelade att han lämnar tränarposten vid en presskonferens där även klubbpresidenten Florentino Pérez närvarade.

– Jag har fattat beslutet att inte fortsätta nästa säsong. För mig och alla runtomkring tror jag ögonblicket för förändring har kommit. Det var inte ett lätt beslut, sade Zidane under presskonferensen.

– Jag älskar den här klubben, jag älskar presidenten (Florentino Pérez, red. anm.). Han gav mig en möjlighet att komma till klubben som spelare och sen som tränare. Jag är evigt tacksam.

Den 45-årige fransmannen och förre ”galacticon” har haft en framgångsrik sejour i Madrid. Han tillträdde som Real Madrids chefstränare i januari 2016 efter att ha tränat reservlaget Real Madrid Castilla. Real Madrid har nått historisk succé i Champions League och under Zidanes ledarskap har man vunnit tre år i följd. Zidane vann La Liga med Real Madrid säsongen 2016-2017.

I utländsk media spekuleras det just nu friskt om vem som ska ersätta Zidane på tränarposten för Real Madrid. Tottenhams Mauricio Pochettino, Chelseas Antonio Conte och den förre Arsenal-tränaren Arsène Wenger pekas ut som möjliga ersättare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!