Sverige vidare till U21-final

publicerad 28 juni 2015

Det svenska U21-landslaget i fotboll slog ut Danmark i semifinalen i en match som slutade 4-1. Därmed väntar Portugal i EM-finalen.

Efter en trevande svensk öppning revs Sveriges Isaac Kiese Thelin ner av Danmarks Alexander Scholz och domaren tilldömde Sverige en straff. En straff som John Guidetti rullade in i det danska målet i den 23:e matchminuten.

Bara fyra minuter senare lyckades Sverige sno åt sig bollen från Danmark och John Guidetti spelade fram en fristående Simon Tibbling som kunde placera in bollen i det bortre hörnet till 2-0 för Sverige.

Efter halvtidsvilan kom Danmark ut och tog tag i matchen, och i den 63:e minuten kunde Danmarks Uffe Bech ta vara på en boll i straffområdet och reducera efter ett tafatt svenskt försvarsspel.

Danmark fortsatte att trycka på utan att skapa några riktigt farliga målchanser. I den 83:e minuten gjorde dock inbytte Robin Quaison 3-1 för Sverige.

I den femte övertidsminuten fastställde Sveriges lagkapten Oscar Hiljemark slutresultatet 4-1 efter en kontring.

John Guidetti var uppenbart överlycklig efter matchen.

– Jag tycker att det är dags för dem att åka hem. Vi är bäst i Norden. Vi var helt överlägsna, vi vinner med 4-1, vi lät dem snacka innan och sedan visar de inget, sade målskytten John Guidetti till TV12 efter matchen och fortsätter:

– De är det sämsta lag vi har mött i turneringen.

Sveriges förbundskapten Håkan Ericsson och hans mannar ska nu möta favorittippade Portugal i EM-finalen, som slog Tyskland i den andra semifinalen med hela 5-0.

Matchen mot Portugal spelas på tisdag klockan 20.45.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.