Sverige ute ur VM – efter förlust mot England i kvarten

publicerad 7 juli 2018
Dele Alli nickar in 2-0 för England

England visade sig vara övermäktiga det svenska landslaget, som föll med 2-0 mot engelsmännen i kvartsfinalen i fotbolls-VM.

England gick in med favoritskapet inför kvartsfinalen mot Sverige på Samara Arena.

Sverige inledde bra men utan att skapa några farliga chanser. Men efter en halvtimme nickade Leicesters väldige mittback Harry Maguire in 1-0 för England på en hörna.

I andra halvlek lyckades inte Sverige få hål på Evertonmålvakten Jordan Pickford, som kanske gjorde sin livs match i Englandtröjan.

Tottenhammittfältaren Dele Alli kunde nicka in 2-0 i för engelsmännen i den 58:e minuten efter att det svenska försvaret slarvat med markeringen.

Sverige lämnar VM och Ryssland rakryggat efter ett bra VM. På förhand var det få som tippade att Sverige skulle nå ända till kvartsfinalen.