Fotbolls-VM i Ryssland

Sverige ute ur VM – efter förlust mot England i kvarten

Dele Alli nickar in 2-0 för England

England visade sig vara övermäktiga det svenska landslaget, som föll med 2-0 mot engelsmännen i kvartsfinalen i fotbolls-VM.

England gick in med favoritskapet inför kvartsfinalen mot Sverige på Samara Arena.

Sverige inledde bra men utan att skapa några farliga chanser. Men efter en halvtimme nickade Leicesters väldige mittback Harry Maguire in 1-0 för England på en hörna.

I andra halvlek lyckades inte Sverige få hål på Evertonmålvakten Jordan Pickford, som kanske gjorde sin livs match i Englandtröjan.

Tottenhammittfältaren Dele Alli kunde nicka in 2-0 i för engelsmännen i den 58:e minuten efter att det svenska försvaret slarvat med markeringen.

Sverige lämnar VM och Ryssland rakryggat efter ett bra VM. På förhand var det få som tippade att Sverige skulle nå ända till kvartsfinalen.

Liknande artiklar

Miljövänliga fotbollstrenden – tröjor gjorda av pl... Flera lag har som en del av Adidas nya kampanj sina tredjeställ gjorda i helt återvunnet material från plastflaskor. ...
TV4:s sportprofil hyllar politiskt sabotage mot VM... TV4:s sportprofil Olof Lundh är i blåsväder efter att ha hyllat den politiskt motiverade planstormningen av VM-finalen i...
Flera döda i franska VM-firandet Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!