Sport

Sverige klart för VM i Ryssland

Sverige har trotsat alla odds och besegrat Italien i playoff i kvalet till fotbolls-VM i Ryssland 2018. Ett oavgjort resultat på San Siro i Milano räckte för att ta VM-platsen.

Förbundskapten Janne Andersson ledde sitt manskap till en andraplats i sin VM-kvalgrupp, bakom Frankrike men före Nederländerna bland annat.

Andraplatsen räckte till playoff där Sverige lottades mot Italien. Efter en imponerande 1-0 vinst, efter mål av Jakob Johansson, hemma på Friends Arena räckte ett oavgjort resultat för att ta sig till Ryssland, vilket man lyckades efter en gastkramande tillställning på San Siro i Milano. Matchen slutade 0-0, men efter ett konstant tryck av Italien igenom stort sett hela andra halvlek och slutet av första halvleken.

Glädjen hos de svenska spelarna gick inte att ta miste på efter att den spanske domaren Antonio Mateu Lahoz blåste av matchen. Lagkaptenen och mittbacksklippan Andreas Granqvist bröt ut i tårar efter matchen.

Hos Italien är det desto dystrare miner. Landet har inte missat ett fotbolls-VM sedan 1958 och supportrarna visade sitt missnöje med visslingar och inkastade föremål efter slutsignalen. Detta innebär med största sannolikhet att Giampiero Ventura gjort sin sista match som förbundskapten för det italienska landslaget.

Liknande artiklar

Storseger för Ryssland i VM-premiären Ryssland fick en smakstart på fotbolls-VM. Värdnationen besegrade Saudiarabien med hela 5-0 i premiären. Matchen blev...
Fotbolls-VM till USA, Kanada och Mexiko Det står nu klart att 2026 års fotbolls-VM kommer att gemensamt anordnas av USA, Kanada och Mexiko. Beskedet kom på o...
Zinedine Zidane lämnar Real Madrid Fransmannen Zinedine Zidane meddelade under torsdagen att han lämnar sitt uppdrag som chefstränare för den spanska stork...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • fotboll