Sverige klart för kvartsfinal efter seger mot Schweiz

publicerad 3 juli 2018
Svenska fans jublar efter Forsbergs 1-0-mål

Sverige har avancerat till kvartsfinal i fotbolls-VM i Ryssland. Landslaget lyckades besegra Schweiz med 1-0 i åttondelsfinalen.

Sverige hade på ett heroiskt sätt tagit sig till VM i Ryssland. Väl i Ryssland lyckades man vinna gruppen, vilket gjorde Sveriges resa ännu mer magisk. Nu är man klara för kvartsfinal efter att ha vunnit med 1-0 mot Schweiz på Krestovskij Stadion i S:t Petersburg.

Sverige hade en bra första halvlek där man skapade flera farliga målchanser, som man däremot inte tog vara på. Men i 66:e minuten satte Emil Forsberg dit 1-0 efter ett skott som hamnade i mål via en schweizisk back – ett mål som räckte för seger.

Sverige har inte gått längre än en åttondelsfinal i fotbolls-VM sedan 1994. Då slutade det med en bronspeng. Det återstår att se om Janne Anderssons manskap kan lyckas lika bra som bronslaget 1994, eller till och med bättre.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.