Fotbolls-VM i Ryssland

Sverige klart för kvartsfinal efter seger mot Schweiz

Svenska fans jublar efter Forsbergs 1-0-mål

Sverige har avancerat till kvartsfinal i fotbolls-VM i Ryssland. Landslaget lyckades besegra Schweiz med 1-0 i åttondelsfinalen.

Sverige hade på ett heroiskt sätt tagit sig till VM i Ryssland. Väl i Ryssland lyckades man vinna gruppen, vilket gjorde Sveriges resa ännu mer magisk. Nu är man klara för kvartsfinal efter att ha vunnit med 1-0 mot Schweiz på Krestovskij Stadion i S:t Petersburg.
Sverige hade en bra första halvlek där man skapade flera farliga målchanser, som man däremot inte tog vara på. Men i 66:e minuten satte Emil Forsberg dit 1-0 efter ett skott som hamnade i mål via en schweizisk back – ett mål som räckte för seger.

Sverige har inte gått längre än en åttondelsfinal i fotbolls-VM sedan 1994. Då slutade det med en bronspeng. Det återstår att se om Janne Anderssons manskap kan lyckas lika bra som bronslaget 1994, eller till och med bättre.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!