Sverige klara för EM i Frankrike

publicerad 17 november 2015

Det svenska fotbollslandslaget är klara för fotbolls-EM i Frankrike nästa år. Detta efter att Zlatan Ibrahimović avgjort playoffmatcherna mot Danmark.

I lördags spelade Sverige den första av två playoffmatcher mot Danmark inför 49 000 åskådare på Friends Arena. Sverige vann den första matchen med 2-1 efter mål av Emil Forsberg och Zlatan Ibrahimović.

Det skulle alltså räcka med att Sverige spelade oavgjort under tisdagskvällens returmöte på Parken i Köpenhamn. Sverige inledde målskyttet mot Danmark med en till synes väl intränad hörnvariant där Zlatan Ibrahimović klev fram och styrde in bollen i Kasper Schmeichels bortre hörn.

Med dryga kvarten kvar av matchen klippte Zlatan Ibrahimović till på en frispark från 25 meter och knorrade in bollen i krysset. Ett drömmål som innebar att Danmark skulle tvingas göra fyra mål för att gå vidare till EM.

Men Danmark gav inte upp och hann både reducera och kvittera innan matchen var slut, 2-2. Men det hjälpte föga för danskarna som inte lyckades kvala sig vidare till EM i Frankrike, vilket Sverige gjorde, mycket tack vare lagkaptenen Zlatan Ibrahimović.

Många klagar på att jag är gammal och svag, men det ser inte så ut, sade Zlatan Ibrahimović till Kanal 5 efter matchen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.