Sport

Sverige klara för EM i Frankrike

Det svenska fotbollslandslaget är klara för fotbolls-EM i Frankrike nästa år. Detta efter att Zlatan Ibrahimović avgjort playoffmatcherna mot Danmark.

I lördags spelade Sverige den första av två playoffmatcher mot Danmark inför 49 000 åskådare på Friends Arena. Sverige vann den första matchen med 2-1 efter mål av Emil Forsberg och Zlatan Ibrahimović.
Det skulle alltså räcka med att Sverige spelade oavgjort under tisdagskvällens returmöte på Parken i Köpenhamn. Sverige inledde målskyttet mot Danmark med en till synes väl intränad hörnvariant där Zlatan Ibrahimović klev fram och styrde in bollen i Kasper Schmeichels bortre hörn.

Med dryga kvarten kvar av matchen klippte Zlatan Ibrahimović till på en frispark från 25 meter och knorrade in bollen i krysset. Ett drömmål som innebar att Danmark skulle tvingas göra fyra mål för att gå vidare till EM.

Men Danmark gav inte upp och hann både reducera och kvittera innan matchen var slut, 2-2. Men det hjälpte föga för danskarna som inte lyckades kvala sig vidare till EM i Frankrike, vilket Sverige gjorde, mycket tack vare lagkaptenen Zlatan Ibrahimović.

Många klagar på att jag är gammal och svag, men det ser inte så ut, sade Zlatan Ibrahimović till Kanal 5 efter matchen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!