Fotbolls-VM i Ryssland

Svenska poliser till fotbolls-VM i Ryssland

Arkivbild

Sverige kommer att delta med svenska poliser på plats under fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Syftet är att stödja och samverka med rysk polis i arbetet med ordning och säkerhet under genomförandet av mästerskapet.

Fotbolls-VM i Ryssland pågår mellan 14 juni och 15 juli 2018. Uppskattningsvis kommer mellan 4 000 och 5 000 svenska supportrar att vara på plats under grundspelet.

Vårt uppdrag är att underlätta kommunikationen mellan svenska supportrar och rysk polis, och på så sätt stötta rysk polis i deras arbete med ordning och säkerhet under VM, säger Per Engström, kommenderingschef på Nationella operativa avdelningen, Noa.

Svensk polis har endast en rådgivande och förmedlande roll på plats i Ryssland. Vi saknar särskilda befogenheter, och vår säkerhet garanteras av den ryska polisen.

Rysk polis ansvarar för säkerheten kring hela VM, inklusive säkerheten för svenska poliser, supportrar och andra svenska medborgare som vistas i Ryssland, säger Per Engström.

På plats i Ryssland samverkar svensk polis med Utrikesdepartementet och Svenska Fotbollförbundet för att bistå ryska myndigheter och svenska medborgare.

Vår förhoppning med de här åtgärderna är att mästerskapet ska kunna genomföras på ett tryggt och positivt sätt, säger Per Engström.

 

 

Källa: polisen.se

Liknande artiklar

Sista polisen i Surahammar säger upp sig – staden ... Surahammar i Västmanlands län har inte en enda polis. Detta efter att stadens sista polis har sagt upp sig. I dagsläg...
TV4:s sportprofil hyllar politiskt sabotage mot VM... TV4:s sportprofil Olof Lundh är i blåsväder efter att ha hyllat den politiskt motiverade planstormningen av VM-finalen i...
Flera döda i franska VM-firandet Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!