Fotbolls-VM i Ryssland

Storseger för Ryssland i VM-premiären

Ryssland fick en smakstart på fotbolls-VM. Värdnationen besegrade Saudiarabien med hela 5-0 i premiären.

Matchen blev en ojämn historia. Ryssland inledde målskyttet i VM genom Jurij Gazinskijs nick i den 12:e minuten. Strax innan halvtid utökade Denis Tjerysjev ledningen till 2-0.
I andra halvlek fortsatte Ryssland att trumma på och gjorde 3-0 genom Artiom Dziuba och 4-0 genom tvåmålsskytten Denis Tjerysjev. Genom en frispark från Aleksandr Golovin strax utanför det saudiska straffområdet avslutade Ryssland matchen genom att göra 5-0 i den 94:e minuten.

På läktaren fick Rysslands president Vladimir Putin njuta av tillställningen brevid Fifa-chefen Gianni Infantino och den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman, som inte kan ha varit nöjd med hans landslags insats.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!