Vinter-OS 2026

Stockholm slutkandidat till att arrangera vinter-OS 2026

Hammarbybacken i Stockholm, där flera OS-grenar skulle kunna hållas.

Stockholm är en av tre slutkandidater till att få arrangera vinter-OS 2026.

Internationella olympiska kommittén, IOK, meddelade under tisdagen att arrangemanget för vinter-OS 2026 och Paralympics står mellan tre städer: Calgary i Kanada, Milano/Cortina d’Ampezzo i Italien, och Stockholm, Sverige.

I sin rapport skriver IOK att “Stockholm har presenterat en tilltalande kandidatur för att stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026”.

IOK har även tagit hänsyn till FN:s klimatmål Agenda 2020 i bedömningen om Stockholm.

Stockholm har utvecklat ett olympiskt koncept, helt i linje med Agenda 2020/New Norm, som har identifierat stadens framtida behov och siktar på att förbättra livet för dess innevånare”, skriver IOK.

Liknande artiklar

MP och Alliansen överens om att styra Stockholm Miljöpartiet och de fyra Allianspartierna kommer att styra Stockholms stad under de kommande fyra åren. Uppgifter i m...
Stockholm spenderar skattepengar på samkönade traf... Liksom ifjol väljer Stockholms stad att byta ut röda och gröna trafikljus till samkönade par. Tilltaget väntas kosta ska...
Natt i Stockholm Sommarnatten i Stockholm har varit underbar. Men inte nu längre. De trevliga danshaken med en städad, välklädd publik fi...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!