Ronaldo satte historiskt målrekord

publicerad 2 september 2021
- av Sofie Persson
Ronaldo hann med både sitt 110:e och 111:e landslagsmål i VM-kvalet mot Irland.

I gårdagens VM-kval mellan Portugal och Irland satte Cristiano Ronaldo rekord med flest landslagsmål i historien – trots en straffmiss.

Den 36-årige fotbollsstjärnan är nu den främsta målskytten i landslagssammanhang någonsin, rapporterar Fotbollskanalen.

Matchen började lite trögt för Portugal när de fick straff, som Bruno Fernandez gav till Ronaldo – som missade den. Det såg ut att bli en vinst för Irland när det mot slutet stod 1-0 till laget när Ronaldo sedan avslutade matchen med att göra två sena mål.


Annonser:


I 89:e minuten nickade han in ett mål och blev där och då den spelare som gjort flest antal mål i herrlandslagsnivå med sammanlagt 110 mål. Tidigare hade han delat detta rekord med iraniern Ali Daei på 109 mål.

Ronaldo slutade dock inte där utan gjorde ytterligare ett nickmål och förde Portugal till seger med slutsiffrorna 2-1. Fotbollsstjärnan firade med att ta av sig tröjan och fick gult kort för detta av domaren. Därmed blir han avstängd i nästa match mot Azerbajdzjan på tisdag, men han visade inget missnöje på grund av det.

Jag är så lycklig. Vi trodde på det ända in till slutet. Straffen? Det är sånt som händer. Ibland gör man mål, ibland inte, kommenterade Ronaldo efter matchen.

För bara några dagar sedan meddelande man att Cristiano Ronaldo kommer att börja spela för Manchester United igen, efter tolv års uppehåll. Enligt uppgift har han skrivit på ett tvåårskontrakt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.