Rivaldo: Besök inte OS – ni riskerar era liv

publicerad 17 maj 2016

  Den 5 augusti går de olympiska sommarspelen av stapeln i Rio de Janeiro, Brasilien och mängder med människor ser fram emot eventet. Alla är dock inte lika förväntansfulla och fotbollslegendaren Rivaldo avråder nu människor från att besöka staden eftersom han menar att besökare riskerar att dödas.

  Rivaldo (egentligen Rivaldo Vítor Borba Ferreira) som brukar vara med på diverse topplistor över världens främsta fotbollsspelare genom tiderna och som bland annat spelat för FC Barcelona och vunnit VM-guld med Brasilien, säger vidare att Rio blir värre för varje dag som går och råder potentiella besökare att stanna i sina hemländer istället.

  ”Ditt liv kommer att vara i fara här och då syftar jag inte ens på skicket på de brasilianska sjukhusen eller Brasiliens politiska röra”, skriver den tidigare landslagsmannen på Instagram.
  Rivaldos utspel kommer strax efter att ytterligare en ung kvinna mördats i Rio och staden har blivit ökänd för sin kriminalitet och de olika gäng som återfinns där. Washington post rapporterar exempelvis att bara under april månad så sköts 11 personer ihjäl av polis enbart i Rio de Janeiros slumområden.

  Andra faktorer som av kritiker bedöms göra Rio de Janeiro till en olämplig stad att arrangera de olympiska spelen i är det politiska kaoset i landet, zica-viruset, förorenat vatten och undermålig infrastruktur som innebär en reell fara för människor som färdas där.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!