Real Madrid tar bort korssymbol efter muslimska påtryckningar

publicerad 1 februari 2017
Det anrika korset på Real Madrids emblem tas bort

Fortsättningsvis kommer produkter med Real Madrid-motiv som säljs i arabvärlden att censureras. Det är det kristna korset från klubbens välkända logotyp som tas bort för att inte riskera att reta upp känsliga grupper som kan tänkas ta illa vid sig av korssymboler.

Beslutet togs efter en överenskommelse med företaget Marka som är baserat i Förenade Arabemiraten och förändringen omfattar också all försäljning i Saudiarabien, Qatar, Kuwait, Bahrain och Oman, rapporterar ESPNFC.

På sociala medier är många fans nu missnöjda och menar att klubben viker ner sig för intoleranta krafter och att man borde vara stolta över sin historia istället för att försöka dölja den. Kritik har också lyfts mot kapitalismens starka påverkan av fotbollen och hur en etablerad logotyp snabbt kan ändras för att göra sponsorer och företag nöjda.

Real Madrids ledning menar själva att förändringen bara är positiv och kommer att ”hjälpa klubben att erövra fler hjärtan i landet”.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.