MMA-legendaren Jorge Masvidal: “Let’s Go Brandon!”

publicerad 11 april 2023
- av Jan Sundstedt
Jorge Masvidal
Jorge Masvidal intervjuas av Joe Rogan.

UFC-fightern och MMA-legendaren Jorge Masvidal visade sitt missnöje mot den sittande presidenten genom att härom kvällen leda publiken i en “Let’s Go Brandon”-allsång, i samband med galan UFC 287 i Miami. Masvidal, 38, förlorade på så kallat ‘enhälligt domslut’ men kunde dock glädja sig åt att den förre presidenten Donald Trump beskådade det hela vid ringside.

Hemstadskämpen Jorge Masvidal använde intervjun i ringen efter matchen till att meddela att han går i pension. MMA-legenden Masvidal, som är en uttalad Trump-supporter, fortsatte därefter sitt tal med att hylla den före detta presidenten samt Floridas nuvarande guvernör, Ron DeSantis.

Jag skulle vilja säga att den bäste presidenten i världshistorien sitter där, lät han uttrycka och pekade på Donald Trump, samtidigt som delar av publiken i Florida jublade.

Vi har även den bäste guvernören genom tiderna här i Florida. Låt oss hålla Florida fritt, en röd* stat…, fortsatte Jorge Masvidal i en tydlig passning till Ron DeSantis.

I samband med talet riktar Masvidal även en känga till den sittande presidenten Joe Biden och uppmanar spontant publiken till att brista ut “Let’s Go Brandon” – vilket också sker.

Klippet har i skrivande stund över 43 000 ‘Gilla’-markeringar på Twitter och Jorge Masvidals upptåg har fått såväl ris som som ros på allsköns sociala medier.

Som kuriosa kan nämnas att Masvidal har rekordet för den snabbaste knockouten i UFC:s historia på fem sekunder.

*Republikanska partiets symbolfärg är röd.

"Let's Go Brandon" är en politisk slogan och fras som används som ersättning för "Fuck Joe Biden", med hänvisning till Joe Biden, USA:s 46:e och nuvarande president. Ropen "Fuck Joe Biden" började skanderas under idrottsevenemang i början av september 2021.

Den 2 oktober 2021, under en tv-intervju med vinnaren av Sparks 300-loppet Brandon Brown på Talladega Superspeedway i Talladega, Alabama, beskrev NBC Sports reporter Kelli Stavast felaktigt skanderingen i bakgrunden som "Let's Go Brandon", vilket är bakgrunden bakom slagordet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!