MMA-fighter avsäger sig sin titel – vill inte slåss mot andra muslimer

publicerad 1 augusti 2020
Rinat Fakhretdinov efter en match mot Alberto Perreira.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den framstående MMA-fightern Rinat Fakhretdinov från Ryssland har valt att avsäga sig sin egen titel. Skälet är att han annars kommer att tvingas slåss mot en annan muslimsk fighter i finalen.

Mellanviktaren Rinat Fakhretdinov, titelhållare i Gorilla Fighting Championship (GFC), publicerade nyligen ett inlägg på Instagram där han förklarar sin ståndpunkt:

Jag slåss inte mot mina bröder på grund av min religiösa tro. Nu är utmanarna för bältet Faridun Odilov och Dauren Ermekov. De är båda muslimer och jag slåss inte mot mina bröder”, skriver Fakhredtinov i inlägget.

En match är en match, man måste vara helt fokuserad in i buren. Jag är en fajter, men kan inte slå mina bröder med full styrka, och jag vill inte tramsa runt i buren när jag ska slå någon i ansiktet. För att vara ärlig så måste jag slåss mot alla motståndare som väljs ut av ligan, men jag kan inte göra det på grund av mina religiösa motiv”, fortsätter han.

Fakhretdinov är 28 år gammal har vunnit 19 av 21 proffsmatcher. Lejonparten av hans segrar har kommit via knock-out eller submission. Han är inte längre GFC-mästare på grund av sin avsagda titel, men planerar ändå att fortsätta inom sporten – så länge hans motståndare inte är en muslim.

 

Källa: MSN

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!