Sport

MMA-fighter avsäger sig sin titel – vill inte slåss mot andra muslimer

Rinat Fakhretdinov efter en match mot Alberto Perreira.

Den framstående MMA-fightern Rinat Fakhretdinov från Ryssland har valt att avsäga sig sin egen titel. Skälet är att han annars kommer att tvingas slåss mot en annan muslimsk fighter i finalen.

Mellanviktaren Rinat Fakhretdinov, titelhållare i Gorilla Fighting Championship (GFC), publicerade nyligen ett inlägg på Instagram där han förklarar sin ståndpunkt:
Jag slåss inte mot mina bröder på grund av min religiösa tro. Nu är utmanarna för bältet Faridun Odilov och Dauren Ermekov. De är båda muslimer och jag slåss inte mot mina bröder”, skriver Fakhredtinov i inlägget.

En match är en match, man måste vara helt fokuserad in i buren. Jag är en fajter, men kan inte slå mina bröder med full styrka, och jag vill inte tramsa runt i buren när jag ska slå någon i ansiktet. För att vara ärlig så måste jag slåss mot alla motståndare som väljs ut av ligan, men jag kan inte göra det på grund av mina religiösa motiv”, fortsätter han.

Fakhretdinov är 28 år gammal har vunnit 19 av 21 proffsmatcher. Lejonparten av hans segrar har kommit via knock-out eller submission. Han är inte längre GFC-mästare på grund av sin avsagda titel, men planerar ändå att fortsätta inom sporten – så länge hans motståndare inte är en muslim.

 

Källa: MSN

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!