Miljövänliga fotbollstrenden – tröjor gjorda av plastflaskor

publicerad 7 augusti 2018
- av Alexander Almqvist
Juventus Rodrigo Bentancur och Real Madrids Marcelo, iklädda de miljövänliga tredjeställen

Flera lag har som en del av Adidas nya kampanj sina tredjeställ gjorda i helt återvunnet material från plastflaskor.

I dagarna släppte italienska Juventus och spanska Real Madrid sina tredjeställ. Tröjorna har fått mer uppmärksamhet än vanligt, vilket beror på att tillverkaren Adidas tillverkat tröjorna av återvunna plastflaskor från haven, vilket gör de miljövänliga.

Tröjorna är en del av en kampanj som Adidas genomför med Parley for the Oceans, en icke-vinstdrivande organisation som kämpar för att få bort plast och skadligt material från haven.

– Juventus nya tredjeställ har miljöinnovation och livslängd i sitt hjärta. Genom vårat samarbete med Parley for the Oceans har vi kunnat skapa denna vackra tröja tillverkad i Ocean Plastic, säger Francesca Venturini, designer hos Adidas, i ett pressmeddelande.

Tidigare har bland annat Bayern München och FC Barcelona spelat i tröjor tillverkade av återvunna plastflaskor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.