Sport

Miljövänliga fotbollstrenden – tröjor gjorda av plastflaskor

Juventus Rodrigo Bentancur och Real Madrids Marcelo, iklädda de miljövänliga tredjeställen

Flera lag har som en del av Adidas nya kampanj sina tredjeställ gjorda i helt återvunnet material från plastflaskor.

I dagarna släppte italienska Juventus och spanska Real Madrid sina tredjeställ. Tröjorna har fått mer uppmärksamhet än vanligt, vilket beror på att tillverkaren Adidas tillverkat tröjorna av återvunna plastflaskor från haven, vilket gör de miljövänliga.

Tröjorna är en del av en kampanj som Adidas genomför med Parley for the Oceans, en icke-vinstdrivande organisation som kämpar för att få bort plast och skadligt material från haven.

– Juventus nya tredjeställ har miljöinnovation och livslängd i sitt hjärta. Genom vårat samarbete med Parley for the Oceans har vi kunnat skapa denna vackra tröja tillverkad i Ocean Plastic, säger Francesca Venturini, designer hos Adidas, i ett pressmeddelande.

Tidigare har bland annat Bayern München och FC Barcelona spelat i tröjor tillverkade av återvunna plastflaskor.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

TV4:s sportprofil hyllar politiskt sabotage mot VM... TV4:s sportprofil Olof Lundh är i blåsväder efter att ha hyllat den politiskt motiverade planstormningen av VM-finalen i...
Flera döda i franska VM-firandet Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet ...
Frankrike världsmästare i fotboll! Frankrike är världens bästa fotbollsnation. Landet besegrade Kroatien med 4-2 i VM-finalen i Ryssland. I finalen av f...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!