Sport

Lionel Messi döms till 21 månaders fängelse

Lionel Messi

FC Barcelonas och det argentinska landslagets superstjärna Lionel Messi har dömts till en villkorlig fängelsedom på 21 månader och 19 miljoner kronor i böter för skattebrott.

Den 29-årige Lionel Messi, som fem gånger blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare, ska ha gjort sig skyldig till tre fall av skattebrott, enligt en spansk domstol.
Lionel Messi döms, tillsammans med sin far Jorge Messi, för att medvetet ha underlåtit att betalat 38 miljoner kronor mellan 2007-2009. Det är dock osannolikt att Messi och hans far kommer få avtjäna sitt straff i fängelse, på grund av hur det spanska rättssystemet är uppbyggt, rapporterar al-Jazeera.

Utöver att blivit utnämnd till Fifa World Player of the Year fem gånger har Lionel Messi också tagit fyra Champions League-titlar och åtta La Liga-titlar med FC Barcelona.

Tidigare i år dömdes Messis lagkamrat och landsman Javier Mascherano för liknande skattebrott när han underlät att betala 11,3 miljoner kronor i skatt.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!