Intresset för friidrott ökar

publicerad 3 augusti 2023
- av Sofie Persson
5000 meter under Finnkampen i Stockholms stadion i augusti 2019.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Omkring 10 000 biljetter är redan sålda till tävlingen Finnkampen. Jämfört med tidigare år är det höga siffror som visar på ett ökat intresse för friidrott.

Den 2-3 september är det dags för den klassiska friidrottstävlingen Finnkampen i Stockholm. Redan nu har det sålts nära 10 000 biljetter, vilket är höga siffror jämfört med tidigare år om man tar hänsyn till coronarestriktionerna.

Svenska Friidrottsförbundets evenemangsansvarige Magnus Malmsborg menar att om man vill säkra sina platser bör man inte vänta länge med att köpa biljetter.

Vi har sålt dubbelt så mycket biljetter som vid motsvarande tidpunkt de senaste åren som Finnkampen har arrangerats i Sverige. Än så länge finns biljetter kvar på de flesta sektionerna, säger han i ett pressmeddelande.

I årets tävling i den teoretiska Finnkampen, som hålls varje år utifrån respektive nations årsbästalistors statistik, kommer det sannolikt att bli både svensk och finsk seger. De svenska herrarna väntas vinna mot de finska, men de svenska damerna väntas istället förlora mot de finska.

I år siktar man på att sälja 20 000 biljetter, menar Malmsborg.

Det är ett högt mål, men det ser riktigt bra ut hittills, säger han.

Finnkampen

En återkommande friidrottstävling mellan Finland och Sverige. Vartannat år hålls den i Finland och vartannat år i Sverige.

I Finland kallas den Sverigekampen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!