Friidrottsförbundet: Män ska få tävla mot kvinnor

publicerad 4 juli 2021

För att bli mer ”inkluderande” har Friidrottsförbundet beslutat att göra det lättare att tävla som det kön man själv “upplever” att man har och inte som det biologiska kön man fötts med.

På sin hemsida hävdar man själva att det handlar om att skapa en verksamhet som ”präglas av glädje, gemenskap och trygghet” och att en ny policy införts för att göra transsexuella idrottare nöjda.

Friidrotten ska vara en plats fri från diskriminering och som är öppen för alla. Under 2019 antog Svenska Friidrottsförbundets styrelse en policy gällande inkludering av friidrottare med transerfarenhet”, skriver man.
Nu tar man ytterligare steg för att anpassa idrotten efter transsexuella. Ungdomar upp till 18 års ålder ska själva få välja om de vill tävla som pojkar eller flickor. En 17-årig pojke som känner sig som en flicka får alltså om han vill framöver tävla mot endast flickor i bredd- och motionstävlingar. Även personer över 18 år får ”vid bredd- och motionstävlingar välja tävlingsklass utifrån de klasser som finns tillgängliga”.

– Friidrottens värdegrund är tydlig: Vi är ett idrottsförbund där alla individer ska kunna vara delaktiga, bli sedda och känna sig trygga. Policyn och de verktyg den ger är ett viktigt steg för att visa var friidrotten står och vilka riktlinjer som finns, men vi ser även ett fortsatt arbete med ökad kunskap som en viktig nyckel, säger Hillevi Thor, avdelningschef för föreningsavdelningen.

Man låter också meddela att man tagit fram ett särskilt tävlingsintyg som transsexuella ska kunna använda för att enklare få tävla i en specifik tävlingsklass. Dessa intyg måste numera tas emot och godkännas av olika tävlingsarrangörer.

Nyligen rapporterade Nya Dagbladet om hur aktivister försöker göra sitt yttersta för att biologiska män ska få tävla mot biologiska kvinnor i alla internationella sammanhang och att man hävdar att mäns fysiska överlägsenhet är ”överdrifter” och ”myter”.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!