Transadvokat: Rättvist att biologiska män får tävla mot kvinnor

publicerad 13 juni 2021
- av Isac Boman

Under en diskussion i Yahoo Finance hävdar advokaten och transaktivisten Chase Strangio att det är rättvist och oproblematiskt att personer födda och uppväxta som biologiska män men som sedan ”bytt kön” får tävla mot kvinnor i idrottsgrenar.

Strangio, som är född kvinna och även själv är transsexuell, arbetar som advokat och aktivist på den vänsterliberala lobbyorganisationen American Civil Liberties Union (ACLU), menar att kritiken mot transkvinnors medfödda fysiska dominans över biologiska kvinnor är ”överdriven”.

– Idén om transpersoners dominans är fullständigt överdriven. Det är en myt.


Annonser:


Strangio menar vidare att vågen av lagförslag som tagits fram för att försöka skydda kvinnliga atleter mot orättvis konkurrens mot biologiska män som sedan ”bytt kön” och numer tävlar som kvinnor är att betrakta som ”diskriminering”.

Transaktivisten menar också att förslagen att ha kvar könsbaserade omklädningsrum och toaletter är att betrakta som ”attacker” mot transpersoner och att även detta är någonting som måste stoppas.

– Det är faktiskt inte något stort problem med att inkludera transpersoner på det sätt som många konservativa personer försöker få det till, tillade transaktivisten Raquel Willis och hävdade vidare att det viktigaste är att skapa ”rum” där alla känner sig välkomna och att vi inte längre kan ha ”förutfattade meningar om andra människors kroppar”.

Breitbart noterar att transkvinnors övertag över biologiska kvinnor är mycket väldokumenterade och belagda, och en av atleterna som vittnar om detta är löparen Chelsea Mitchell.

Jag förlorade fyra delstatsmästerskapstitlar, två all-New England-utmärkelser och otaliga andra pallplatser på podiet till (biologiskt) manliga löpare. Jag flyttades ner till tredje platsen i 55-metersloppet 2019 bakom två manliga löpare. Med varje förlust blir det svårare och svårare att försöka igen”, skriver hon.

Det faktum att hon tvingas tävla mot biologiska män har fått henne och andra kvinnliga idrottare att lämna in en stämningsansökan mot Conneticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC) eftersom man anser att även kvinnor och flickor har rätt till rättvisa möjligheter och konkurrens.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.