Fotbolls-VM i Ryssland

Frankrike världsmästare i fotboll!

Överlyckliga fransmän firar i skuggan av Eiffeltornet

Frankrike är världens bästa fotbollsnation. Landet besegrade Kroatien med 4-2 i VM-finalen i Ryssland.

I finalen av fotbolls-VM ställdes Frankrike mot Kroatien. Frankrike gjorde 1-0 i den 18:e minuten efter att Kroatiens Mario Mandžukić nickskarvat in bollen i eget mål på en frispark. Detta var det första självmålet i en VM-final.
Kroatien replikerade dock i den 28:e minuten när Ivan Perišić satte in kvitteringen. I den 38:e minuten slog Antoine Griezmann in 2-1 på straff för Frankrike efter att Kroatiens målskytt Ivan Perišić tagit bollen med handen i straffområdet.

I andra halvlek utökade Frankrike sin ledning. I den 59:e minuten satte Paul Pogba in 3-1 och 4-1 kom sedan av Kylian Mbappé. Kroatien reducerade i den 69:e minuten genom Mario Mandžukić efter en supertavla av den franske målvakten Hugo Lloris, men Kroatien lyckades aldrig hota Frankrike efter de två målen i början av andra halvlek.

Frankrike var på förhand tippat som en av de stora favoriterna till att vinna VM och levde upp till förväntningarna. Samtidigt har Kroatien gått längre i turneringen än vad många trodde och få på förhand trodde att man skulle ta sig ända till final.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!