Flera döda i franska VM-firandet

publicerad 16 juli 2018

Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet vann fotbolls-VM.

Under söndagen begav sig miljoner fransmän ut på gatorna för att fira segern i fotbolls-VM. Men medan vissa valde att fira VM-guldet valde andra att ställa till med kravaller.

I Paris krossades skyltfönster och flera butiker rånades i samband med firandet. Kravallpolis tvingades till slut kallas in och bekämpa våldsamheterna med vattenkanoner. Uppemot 100 000 poliser och 44 000 brandmän kallades ut för att bekämpa våldsamheterna, rapporterar Daily Express.

Minst två personer har avlidit som en följd av firandet. En fransman bröt nacken och avled efter att han hoppat ner i en kanal i Annecy. En annan fransman avled i Saint-Felix i norra Frankrike sedan hans bil kolliderat med ett träd när han firade VM-guldet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.