Fotbolls-VM i Ryssland

Flera döda i franska VM-firandet

Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet vann fotbolls-VM.

Under söndagen begav sig miljoner fransmän ut på gatorna för att fira segern i fotbolls-VM. Men medan vissa valde att fira VM-guldet valde andra att ställa till med kravaller.
I Paris krossades skyltfönster och flera butiker rånades i samband med firandet. Kravallpolis tvingades till slut kallas in och bekämpa våldsamheterna med vattenkanoner. Uppemot 100 000 poliser och 44 000 brandmän kallades ut för att bekämpa våldsamheterna, rapporterar Daily Express.

Minst två personer har avlidit som en följd av firandet. En fransman bröt nacken och avled efter att han hoppat ner i en kanal i Annecy. En annan fransman avled i Saint-Felix i norra Frankrike sedan hans bil kolliderat med ett träd när han firade VM-guldet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!