Den senaste utvecklingen i Elitserien

publicerad 19 november 2015

Trots att denna sport inte får lika mycket nationell täckning som till exempel fotboll, visar handboll tecken på ökat intresse i och med att 2015-16 säsongen drar igång.

Vi har redan sett några exceptionella prestationer och betydelsefulla spel, men med mer än hälften av säsongen kvar, är loppet till mållinjen i Elitserien fortfarande vidöppet.

2014-15 säsongen visade ett fascinerande års spel med det populära IFK Kristianstad lagets vinst av sitt femte mästerskap genom att besegra Alingsås HK 28-25 framför tusentals fans, packade som laxar, i Scandinavium Stadium i Göteborg.

Resultatet var ett hårt slag för de tidigare titelinnehavarna Alingsås HK, men med tanke på att det gått över 60 år sedan IFK Kristianstad senast vann titeln visar bara hur spännande och oförutsägbart handboll kan vara.

Nyckeln till Kristianstads framgång var deras anfallare Markus Olssons prestation, men som den här säsongen tagit det kontroversiella beslutet att byta sida och länder och gå med i det danska laget Skjern Håndbold.

Trots detta, har Kristianstad redan gjort en imponerande start i 2015-16 och har varit på toppen av tabellen med ett perfekt, obesegrat spel av tio matcher. Men kommer deras nästa match, den 22 november, se dem vinna mot Karlskrona, som är beredda att ge allt för att flytta upp i rankningen, med deras nedflyttning till tionde plats och kommer att vilja hämnas sitt senaste 26-33 nederlag mot Hammarby.

På samma sätt kommer Alingsås HK vara ute efter att dra nytta av de misstag som Kristianstad kan begå, och med IK Sävehof som potentiellt kan visa en lovande form, är det för tidigt att säga hur denna spännande säsong kommer att utvecklas. Men webbplatsen, Betway kommer att rapportera alla de senaste handbolls oddsen och nyheterna, inklusive den efterlängtade matchen mellan Alingsås HK och Lugi den 25 november.

Denna match kan visa sig vara en av säsongens mest avgörande, då Lugi för närvarande är rankad precis bakom Alingsås, vilket innebär att båda lagen kommer vara peppade och inriktade på att ta sig till slutspelet i slutet av säsongen.

Samtidigt, pågår en minst lika spännande tävling med IFK Skövde som just lyckades vinna över bottenplacerade Drott, medan Aranäs och Ricoh inte har lång tid kvar att komma på en vinnande strategi innan de möter den ovälkomna utsikten att nedrankas.

Men med ytterligare tjugo matcher innan slutspelet, är det viktigt att komma ihåg att allt fortfarande kan hända i vad som visat sig vara ännu en spännande säsong av svensk handboll.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.