Blågult missar VM efter förlust mot Polen

publicerad 30 mars 2022
- av Sofie Persson
40-årige Zlatan Ibrahimovic gjorde av allt att döma sitt sista VM-kval för Sverige.

Sverige förlorade under gårdagen mot Polen med 2-0 i den sista kvalrundan, vilket innebär att man inte går vidare till VM i Qatar.

På den fullsatta Stadion Śląski spelade Sverige mot Polen under gårdagen. Efter vad som beskrivs som en intensiv och jämn första halvlek fanns det hopp för Sverige att kunna ta sig vidare till VM i Qatar, skriver Fotbollskanalen.

Den andra halvleken blev dock inte som väntat för Sverige när Grzegorz Krychowiak gick omkull efter en duell med Jesper Karlström och straff utdömdes. Den store polske anfallsstjärnan Robert Lewandowski gjorde sedan mål för Polens räkning.

Under matchen lyckades Robin Olsen med ett par fina räddningar, men sedan fick Polen in ytterligare ett mål genom Piotr Zielinski i den 72:a minuten, vilket blev slutresultatet som innebär att Sverige inte tar sig till VM.

När de gjorde 2-0 gick luften lite ut ur oss. Det blev tufft och vi försökte lyfta långt. Det är en tung dag, säger Emil Forsberg till C More.

40-årige Zlatan Ibrahimovic som hoppade in i 80:e matchminuten konstaterar att marginalerna var små.

Det var en jämn match, det kunde lika bra slutat med vinst för oss.