Basketstjärnan Kyrie Irving står över covidvaccinet

publicerad 15 oktober 2021
- av Redaktionen
Kyrie Irving till vänster.

Enligt New Yorks hårda vaccinationsregler får New York Nets stora basketstjärna Kyrie Irving varken träna eller spela matcher hemma i staden så länge han ej låter sig injiceras med covidvaccin. Irving gör samtidigt klart att han inte tänker ta vaccinet, åtminstone inte i nuläget.

Han konstaterar att de finansiella konsekvenserna för honom är mycket stora, men att det är ett pris han är beredd att betala.

  Så vadå? Det handlar inte om pengar, det handlar om att göra vad som är rätt för dig, slår han fast och tillägger att han inte kommer att ”låta sig användas i den här agendan”.

Jag vet vad konsekvenserna är och om det betyder att jag döms och blir demoniserad för det, då får det vara så, berättar Irving.

Vidare fortsätter han med att betona att han inte försöker göra något politisk uttalande.

Det är ingen politisk sak, det handlar inte om NBA, inget om någon organisation. Det handlar om mitt liv och vad jag väljer att göra, slår han fast.

Basketsjärnan passar samtidigt på att rikta en frän kritik mot mediernas rapportering.

Se om de spelar detta på sina TV kanaler och ifall de visar den riktiga sanningen någonstans innan du pratar om mig och vad jag gör med mitt liv.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


112 890 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.