Alexander ”The Mauler” Gustafsson knockade Manuwa

Det blev en blågul vinst mellan den nigerianskfödde britten Jimi Manuwa och svenske Alexander Gustafsson vid UFC-galan i London. Redan i andra ronden sänktes Manuwa och ”The Mauler” drog till med ett ordentligt segervrål.

publicerad 9 mars 2014
Alexander ”The Mauler” Gustafsson

1:18 in i andra ronden stod 27-årige Gustafsson som segrade. Ett välriktat knä följdes upp med en slagserie på en groggy Manuwa. Domaren gick emellan och Alexander Gustafsson vann på teknisk knock-out (TKO).

– Det känns fantastiskt. Jag tackar alla vänner, fans, ni som är här, mina sponsorer, sade ”The Mauler” och passade på att skicka en passning till Jon Jones.

– Jon Jones, jag vill ha en ny titelfight. När du än vill, så är jag här.

Bakgrunden är att Gustafsson och Jon Jones möttes i höstas. Då blev det seger för Jones, men svensken hyllades ändå för sin insats mot den respekterade fightern.

Nu hoppas ”The Mauler” att han kan göra upp om titelbältet i lätt tungvikt mot Jon Jones, vilket enligt UFC-chefen Dana White kräver att Jones vinner över Glover Teixeira, en match som äger rum den 26 april.

 

I och med lördagsnattens vinst har Alexander ”The Mauler” Gustafsson i alla fall gjort sitt för att få en returmatch mot Jon Jones.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.