Alexander ”The Mauler” Gustafsson knockade Manuwa

Det blev en blågul vinst mellan den nigerianskfödde britten Jimi Manuwa och svenske Alexander Gustafsson vid UFC-galan i London. Redan i andra ronden sänktes Manuwa och ”The Mauler” drog till med ett ordentligt segervrål.

publicerad 9 mars 2014
Alexander ”The Mauler” Gustafsson

1:18 in i andra ronden stod 27-årige Gustafsson som segrade. Ett välriktat knä följdes upp med en slagserie på en groggy Manuwa. Domaren gick emellan och Alexander Gustafsson vann på teknisk knock-out (TKO).

– Det känns fantastiskt. Jag tackar alla vänner, fans, ni som är här, mina sponsorer, sade ”The Mauler” och passade på att skicka en passning till Jon Jones.

– Jon Jones, jag vill ha en ny titelfight. När du än vill, så är jag här.

Bakgrunden är att Gustafsson och Jon Jones möttes i höstas. Då blev det seger för Jones, men svensken hyllades ändå för sin insats mot den respekterade fightern.

Nu hoppas ”The Mauler” att han kan göra upp om titelbältet i lätt tungvikt mot Jon Jones, vilket enligt UFC-chefen Dana White kräver att Jones vinner över Glover Teixeira, en match som äger rum den 26 april.

 

I och med lördagsnattens vinst har Alexander ”The Mauler” Gustafsson i alla fall gjort sitt för att få en returmatch mot Jon Jones.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!