Afrikansk dopingkontrollant dödad av rasande fotbollsfans

publicerad 30 mars 2022
- av Redaktionen

Efter en avgörande VM-kvalmatch mellan Nigeria och Ghana utbröt kaos när hemmalaget inte lyckades kvalificera sig för att få åka till VM. En dopingkontrollant från det afrikanska fotbollförbundet ska ha dött i samband med att planen invaderades av rasande nigerianska fotbollsfans.

Tisdagens match mellan Nigeria och Ghana, på nationalarenan i huvudstaden Abuja, slutade oavgjort, vilket resulterade i att Nigeria missar fotbolls-VM i Qatar. Efter slutsignalen stormade arga nigeriska fans planen och i samband med detta blev en dopingkontrollant dödad.

De slog honom, han föll och de trampade på honom. Han förlorade medvetandet och fördes i hast till en ambulans närmare Ghana för att göra HLR. Hela den ghananska kontingenten såg på när återupplivningsförsök gjordes med syrgasmask. Han fördes till sjukhus senare och nu detta. Tråkigt”, skriver Collins Atta Poku, en ghanansk sportjournalist, på Twitter.


Dopingkontrollanten hette Joseph Kabungo och var från Zambia.

Under planstormningen slog fansen även sönder delar av arenan, rapporterar skattefinansierande SVT. Ghana-spelarna tvingades söka skydd i omklädningsrummet och myndigheterna satte in tårgas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.