Vilka är de enklaste sätten att köpa Bitcoin på?

publicerad 27 november 2020
bluff eller legitim

Om du, som många andra människor runt om i världen just nu, är intresserad av att få dina (virtuella) händer på lite Bitcoin för första gången, men inte vet var du ska börja, oroa dig inte. Vi har satt ihop den här guiden med flera enkla sätt att köpa Bitcoin på.

Använd en kryptovalutaplattform

Handelsplattformar för kryptovalutor är ett av de mest etablerade och säkraste sätten att köpa Bitcoin på. De innebär också ett enkelt och bekvämt sätt för att göra ditt köp, eftersom de flesta accepterar alla större kredit- och betalkort, liksom många andra ansedda betalningsmetoder. Se dock till att undersöka alternativen ordentligt när du letar efter en kryptovalutaplattform, eftersom du kanske kan hitta en som inte tar provision eller avgifter och så vidare.

Använd en CFD-handelsplattform

En CFD-handelsplattform (Contract for Difference) är en vanlig form av derivathandel. CFD-handelsplattformar gör det möjligt för köparen och säljaren att komma överens om att betala alla värdeskillnader kontant när kryptovalutans värde stiger eller faller istället för att faktiskt köpa Bitcoin och äga tillgångarna. Fördelen med CFD är att du kan ha mycket större positioner än om du hade den faktiska Bitcoin-tillgången till ditt förfogande. Enkelt sagt finns det mer potential för högre vinster. Naturligtvis innebär detta också fler risker.

Använd en peer-to-peer-plattform

Peer-to-peer (eller P2P) som handelsplattform är ett mycket effektivt sätt för att köpa Bitcoin direkt. Med dessa plattformar kan du köpa kryptovalutor direkt från säljare med ett stort antal betalningsmetoder, till exempel PayPal, banköverföring och ibland till och med kontanter – om du och säljaren kan komma överens om att träffas, det vill säga! Varje säljare har sina egna priser och kurser, så se till att du hittar en pålitlig säljare, de bästa kurserna och ett rimligt pris. Som du kan räkna ut är detta nyckeln till en bra affär.

Träffas personligen

Ett annat sätt att köpa direkt från säljaren på är att träffas personligen. Detta kan vara vem som helst, även en vän eller familjemedlem, eller kanske en bekant eller någon i ditt närområde. På tal om ditt lokala område kan du också söka online för att se om det finns några pålitliga Bitcoin meetups på din ort eller i din stad. Dessa är inte bara ett bra ställe för att handla med pålitliga säljare, utan kan också vara ett utmärkt tillfälle att mingla med andra kryptovalutaälskare. Självklart, i linje med föregående punkt, bör du se till att du kan dina saker i förväg för att säkerställa att du handlar på ett säkert sätt.

Använd ett kreditkort

Okej, det här kanske låter uppenbart, men att använda ett kreditkort är faktiskt ett av de enklaste och säkraste sätten att köpa Bitcoins på. Med en snabb sökning i din favoritwebbläsare kommer du att upptäcka att denna populära kryptovaluta kan köpas på flera hemsidor på nätet. Användare har ofta möjlighet att köpa antingen Bitcoin Cash eller Bitcoin Core. Om du är ny inom kryptovalutavärlden behöver du en ”Bitcoin-plånbok” att lagra ditt köp i. Återigen, med hjälp av din sökmotor, borde du kunna hitta ett tryggt och säkert alternativ ganska enkelt. Nackdelen med denna metod är att det ofta är rejäla serviceavgifter som gäller. Men på plussidan är det extremt enkelt och går väldigt fort, vilket innebär att du kan köpa och handla på nolltid.

Använd en Bitcoin-automat

Bitcoin-bankomater dyker upp över hela världen, och sanningen är att chansen är god att ditt lokalområde förmodligen redan har en. Du kan enkelt ta reda på var din lokala Bitcoin-bankomat är genom att göra en online-sökning på ditt område, följt av Bitcoin-bankomat – till exempel ”Stockholm Bitcoin bankomat”.

Det finns dedikerade webbplatser som hjälper dig att hitta din närmaste maskin. Dessa sajter kan även ge dig information om vilken typ av kryptovaluta du vill köpa. Även om de är väldigt praktiska är de inte lika privata som några av de andra metoder vi nämnt tidigare. Om du inte vill köpa Bitcoin offentligt kanske det här inte är något för dig.

Det råder ingen tvekan om att det finns många sätt att köpa Bitcoin på, som alla har sina egna för- och nackdelar. Det är upp till dig att bestämma vilken rutt du vill gå.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.