Ultraljudstvätt – hitta den bästa tvätten för dina behov!

publicerad 24 mars 2021

Det är inte många som känner till att ultraljudstvättar existerar och det är verkligen synd. Med denna fantastiska maskin kan du rengöra allt ifrån smycken och glasögon till motordelar och verktyg. Här förklarar vi vad en ultraljudstvätt är, hur den fungerar och hur den kan göra din vardag lite enklare.

Hur en ultraljudstvätt fungerar
Maskinen skapar bubblor som imploderar och effektivt avlägsnar smuts från föremål. Det är en väldigt skonsam process om du jämför med vanliga rengöringsmedel. Samt att en ultraljudstvätt kommer åt även på extremt svåråtkomliga ställen.

Oftast räcker det med endast varmt vatten i ultraljudstvätten för att uppnå ett perfekt resultat. Men för oljiga eller fettiga föremål kan det krävas speciella rengöringsmedel framtagna endast för ultraljudstvättar.

Saker att ha i åtanke vid köp av en ultraljudstvätt
Storlek – Det som avgör storleken är vad du vill rengöra i en ultraljudstvätt. Ska du endast rengöra små föremål såsom smycken och glasögon räcker det med en liten maskin. Ska du däremot rengöra verktyg och motordelar är det bättre att investera i en större maskin.

Funktioner – Kommer du behöva flera olika program och frekvenser? Är tiden viktig för dig? Det finns ultraljudstvättar med en display som visar hur lång tid hela processen tar. Se till att det ingår en nedsänkbar korg som skyddar dina ägodelar.

Priset – I slutändan är det oftast priset som avgör vilken maskin du köper. Men ha i åtanke att en billig kopia kan skada dina ägodelar istället för att rengöra dem. Det kan vara värt det att spendera lite extra och få en hållbar maskin av kvalitet.

Två populära ultraljudstvättar
Idag finns massor av olika ultraljudstvättar tillgängliga på marknaden – i alla prisklasser, storlekar och med olika funktioner. Nedan har vi valt att lista två mycket populära tvättar:

1, Luxorparts Ultraljudstvätt 165 W

Med hjälp av denna maskin och helt vanligt kranvatten kan du effektivt rengöra dina ägodelar. Tanken har minimum och maximum markeringar för enkel användning och rymmer totalt 2500 ml. Märket har även ett speciellt framtaget rengöringsmedel för extra smutsiga föremål. Det keramiska värmeelementet i denna maskin håller vattnet varmt under hela rengöringen. Du kan välja mellan fem olika program.

2, Luxorparts Ultraljudstvätt 60 W

Detta är en enklare ultraljudstvätt som även denna fungerar bra med endast kranvatten. För djupare rengöring kan märkets speciella rengöringsmedel användas. Tanken har en total volym på 1300 ml, minimum och maximum är klart uppmärkt. Även denna maskin erbjuder fem olika program.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.