Tips för dig som ska flytta till Helsingborg

publicerad 18 maj 2021
flytta till Helsingborg

Har du kommit in på en utbildning, hittat drömjobbet eller funnit kärleken i Helsingborg? Det troligaste är att du då kommer att flytta till Helsingborg. Förutom att fixa med allt det praktiska såsom att boka en flyttfirma, finns det även flera andra viktiga saker att tänka på.

Boka flyttfirma
Hitta en flyttfirma i god tid för att säkerställa att du kan flytta utan problem på utsatt datum. Du vill inte vara i situationen att det endast finns en flyttfirma tillgänglig under det aktuella datumet. Det bästa är att ha valmöjligheter.

Det smarta valet är att anlita en flyttfirma Helsingborg. De känner till alla områden och kan hjälpa dig på bästa sätt Plus att de inte kommer ha några problem med att hitta fram till din nya adress. Befinner du dig i Lund exempelvis, kan denna flyttfirma Lund vara ett bra alternativ.

Viktiga småsaker
Börja tidigt med att skriva en checklista över alla småsaker som är lätta att glömma bort.

●     Flyttanmälan

●     Adressändring

●     Flytta eller byta hemförsäkring

●     Teckna nya avtal för el, internet och annat

Listan kan göras lång och ju tidigare du börjar tänka över dessa saker ju troligare att du inte glömmer bort något.

Bekanta dig med din nya stad
Innan du flyttar är det smart att besöka Helsingborg ett par gånger och bekanta dig med staden. Du kan även läsa på om olika platser, aktiviteter, restauranger och gym. När du väljer ut vilket område du vill bo i, kolla då upp vart närmaste mataffär finns, busstation och annat du kommer att använda varje vecka.

Lär känna staden på distans
Lär känna staden på distans! Du kommer då att känna dig hemma mycket snabbare än om du inte vet något alls om Helsingborg från början.

Fråga vänner och familj – säkert finns någon som varit på besök i staden och kan berätta mer om den. Då kan du också få lite schyssta tips på vad du kan göra – saker som annars skulle ta lång tid att komma på själv.

 
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.