Tips för baddräkt för barn

publicerad 4 januari 2021

Letar du efter en baddräkt till ditt barn men är lika osäker på vilken du skal köpa. Ta det bara lugnt, för på Watery.se finns det ett stort urval av baddräkter för barn, och där kan du få massor av kunskap och hjälp för att köpa den perfekta baddräkt.

För att du ska kunna dra nytta av din baddräkt fullt ut är baddräktens funktion bra att veta något om. Skärningen är inte viktig för de som älskar att kråla, men vid bröstsim kan en högre skärning och raka axelband vara lämplig. Men en crossback är däremot ett bättre val när du krålar. När det gäller just baddräkter till barn är det i slutändan en smaksak.

När du ska köpa baddräkt till ditt barn är det några saker där är viktigt att veta. Men oavsett vilken baddräkt du väljer kan du alltid lita på att hitta baddräkter för ditt barn i hög kvalitet på Watery.se

Vad är en väl passande barn baddräkt?

Om du måste välja mellan att köpa en barn baddräkt som sitter lite för tajt eller lite för löst bör du alltid satsa på baddräkter där sitter lite för tajt. För baddräkter kommer att töjas ut en aning under tiden, så det är bäst att vara på den säkra sidan.

Oavsett vilken typ av badkläder du behöver köpa är det viktigt att du hittar den bästa passformen så att de sitter perfekt. En perfekt passform betyder att du kan röra dig fritt även om baddräkten sitter tajt och kroppsnära. En baddräkt kan gärna sitta tajt, men den får inte vara obekväm och lämna märken på huden. På Speedo, TYR och Funkita är de mycket medvetna om detta och ser därför till att sömmar och kanter tillverkas på så sätt att de är mjuka och sköna mot huden, och det finns inte många tillverkare på marknaden som fokuserar sig på detta.

När du tvättar eller torktumlare sliter det mycket på kläderna och bliver ganska snabbt tråkiga att se på och de förlorar passformen alldeles för snabbt. Det är här du ska titta på baddräkter från Speedo, TYR och Funkita, för de märken har valt de bästa och mest hållbara materialen så att du kan ha din baddräkt under många säsonger bara du har köpt rätt storlek. Materialen är nämligen mycket elastiska och kan därför mycket väl användas även om du växer en del. Det som också sliter mycket på simkläder och badkläder är när du tar av och på dem, och därför bör materialen vara mycket enkla att hantera och kläderna lätta att ta på och av. Du har nog sett andra ta upp en vild kamp bara för att få av den våta baddräkten. De modellerna vi har valt här är  utan mycket gnidningsmotstånd, vilket gör dem lätta att få på och av, även när de är våta.

Det finns ett stort antal olika baddräkter i varierande storlekar, så var noggrann när du ska ta beslutet och se till så att baddräkten både passar perfekt och ser fin ut.

Hur man behandlar din baddräkt

En av de saker som är viktiga för att du ska kunna ha din baddräkt under flera säsonger är hur du behandlar den när du har kommit ut ur vattnet och tillbaka till hemmet. Baddräkten ska  sköljas ordentligt i rent vatten för att avlägsna oönskade ämnen som salt, klor eller annat. Därefter ska den dropptorkas, men inte i direkt solljus. Solljus är harmligt för alla kläder eller tygmateriel eftersom det gör att tygstrukturen sakta förstörs. Häng upp baddräkten på ett torrt ställe och låt den torka utan brådska. En torktumlare är inte heller bra.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.