Stort uppsving i renoveringar: 3 tips för att piffa upp ditt hem

publicerad 28 mars 2022
renoveringar

I en tid där vi tillbringar mer tid hemma än någonsin förr har antalet renoveringar och hemmaprojekt stigit avsevärt. Det kan ses ett tydligt uppsving i renoveringsviljan, och Renoveringsindex har stigit med 3,35% i år. Svenskarna har alltså renoverat som aldrig förr – och med all rätt. Det ger ny energi med förnyelse och uppgraderingar i hemmet. Sitter du också med renoveringstankar eller funderingar kring vad nästa hemmaprojekt ska vara? Här får du 3 tips på vad du kan lägga din energi på för att piffa upp hemmet.

En förnöjelse att gå på
Det första tipset är att lägga nya golv. Nya golv kan ge ett rum en helt ny känsla och stil – samtidigt som det känns lyxigt och fräscht. När du ska lägga nya golv är det viktigt att du funderar på vilket typ av golv som passar dina behov. Om du till exempel väljer vinylgolv får du ett slitstarkt golv som håller länge. Vinylgolv är slitstarka och vattentäta, och är därför perfekta om du har barn som springer omkring därhemma. Om du vill ha golv som är mer unika och naturnära kan du välja Pergo trägolv i fantastiskt material som får ditt hem att se trevligt ut. Här kan du välja mellan många olika strukturer och nyanser för att skapa dina drömmars hem.

Naturnära väggar
Ett annat tips för ett uppgraderat hem är att tapetsera. I år är trenderna naturnära med fokus på jordnära färgsättningar. Tapeter med textur och rustika inslag är både njutbara att titta på och väldigt trendiga. Ett trägolv tillsammans med en tapet i jordnära struktur med naturliga färger ger ett rum nytt liv och en behaglig atmosfär som man bara älskar att vara i. Tapeten kan pryda en fondvägg eller omsluta hela rummet – helt efter dina behov och önskemål. Ett perfekt sätt att piffa upp hemmet på.

Förnyade möbler
Till sist är ett härligt hemmaprojekt att renovera möblerna. Det är både ett miljövänligt och ekonomiskt smart val när det kommer till att förnya hemmet. Du kan välja mellan att slipa gamla bokhyllor eller byråer, eller måla dem i nya färgglada färger och nyanser. Det bästa är att börja med målartvätt för att göra klart möblerna inför slipning och färg. Därefter väljer du om det räcker med slipning eller om möblerna även ska få ny färg som passar in i hemmet.
Med dessa tre renoveringstips kan du enkelt piffa upp ditt hem efter dina önskemål och skapa en ny inomhusmiljö som är njutbar att befinna sig i. Låt kreativiteten ta över och var inte rädd för att kasta dig ut i nya projekt. Sök inspiration på nätet för att piffa upp ditt hem precis som du vill ha det.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.