Spar pengar med kuponger

publicerad 17 augusti 2020

Så sparar du pengar genom att använda olika kuponger!

Vi letar alla efter tips på hur vi kan lägga undan lite mer pengar i vardagen. Att använda sig av en kupong är ett gammalt klassiskt knep som gjorts under många år. Men tiden då du behövde sitta och bläddra i reklamblad och klippa ut kuponger är förbi. Nu finns det betydligt smidigare sätt. På nätet finns det flera olika sajter som specialiserar sig på rabattkuponger. Företag som till exempel Klippkungen kan samarbeta med sajterna och du som privatperson kan utnyttja erbjudanden.

  • Företag som Asos, Ellos och Apoteket använder sig av kupongsajter på nätet.
  • Få erbjudanden upp till 70 %

 

Vilka typer av erbjudanden finns det på nätet?

Om du går in på en sajt som specialiserar sig på kuponger kommer du hitta en mängd olika erbjudanden. Det är stora och välkända varumärken som samarbetar med de större sajterna så det är enkelt att hitta något du söker. De flesta erbjudanden ter sig som någon form av rabatt i procent, till exempel 20 % på utvalda produkter. Men det kan också röra sig om ett erbjudande i stil med ”3 månadslinser för 89 kronor hos Lentiamo som är ett exempel i skrivande stund.

Det finns även erbjudanden som gäller mat och framförallt godis. Klippkungen.se har för närvarande en kampanj där du kan köpa 2 kilo godis för endast 59 kronor. Det fylls ständigt på med nya kampanjer och rabattkoder så kika in ofta för att inte gå miste om något toppenbra erbjudande. Fundera över vad du behöver köpa och se om du kan hitta en rabattkod hos Kupongerna.se som gäller hos Klippkungen. Det kommer att löna sig och det är ett enkelt sätt att spara lite pengar i vardagen.

Rabattkoder via sociala medier

Ett annat sätt att hitta rabattkoder är via sociala medier. Idag finns det en uppsjö av olika influencers som samarbetar med diverse företag och delar ut rabattkoder till sina följare. Oftast så börjar de med att visa upp och demonstrera produkten på sin Instagram eller Youtube, sedan delar de med sig av sin personliga rabattkod så du kan köpa samma produkt till ett billigare pris. Den brukar gälla under väldigt begränsad tid så det gäller att vara snabb om du hittar en sådan kod.

Om du använder en sådan kod köper du inte bara en produkt till ett billigare pris och sparar pengar, du får också en möjlighet att stöta de personer du följer. Om du följer personer som inriktar sig på det du gillar, till exempel kläder, smink, träning eller mat så är chansen större att de kommer lägga ut rabattkoder som är relevanta för dig. En del influencers gör väldigt många samarbeten samtidigt så du har många möjligheter att spara pengar och hitta bra erbjudanden.

Hur får jag rabattkupongerna?

Det skiljer sig lite beroende på vad det är för typ av rabattkupong. Om det är en kupong som ska användas i en online butik brukar du få en kod att kopiera in i kassan. Det kan också vara en viss länk som leder dig till alla nedsatta produkter. Om det är en kupong som ska användas i en fysisk butik brukar den antingen skickas till dig på SMS eller så kan du skriva ut den direkt på nätet. Läs alltid igenom villkoren innan användning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.