Sophantering ett problem i Stockholm

publicerad 7 februari 2022

Det finns många anledningar att sophanteringen för både privatpersoner och företag är ett problem. Stockholm är en storstad där förtätning skett för att få plats med så mycket lägenheter som möjligt för att få bukt med den stora bostadsbristen. Detta har gjort att det på många ställen är väldigt trångt och därmed svårt med traditionell sophantering. När de äldre stadsdelarna byggdes för många år sen fanns det inte alls lika mycket sopor och avfall som idag – och därför planerades inte staden för detta ändamål.

På många ställen finns det helt enkelt inte plats för återvinningscentraler eller stationer för sortering. Därför är det många som söker en mer flexibel och smidig lösning genom att hyra container Stockholm, då det finns många olika lösningar för att bli av med ditt avfall på ett säkert och miljövänligt sätt. När man anlitar någon att hantera sitt avfall är det viktigt att det är en seriös aktör som följer de regler som finns när det gäller sopor och sortering.

Appar

Det finns olika appar där folk med transport erbjuder sig att slänga saker åt människor som inte har möjligheten att slänga själv – eller helt enkelt folk som inte har lust eller vill slänga sitt avfall själv. Många av de som erbjuder sin hjälp hävdar att de kommer att sortera allt på ett miljövänligt och regelmässigt sätt, men detta stämmer inte alltid. När de väl fått betalt för tjänsten kan de lika gärna dumpa allt i naturen eller någonstans där det ej är tillåtet. Ifall det då finns kontaktuppgifter i skräpet i form av papper, kuvert eller kanske någon kartong så kan det falla tillbaka på en då andra kan tro att det är du själv som slängt skräpet.

Flexibelt att hyra container i Stockholm

Variationerna är många när man ska hyra container Stockholm. Man beställer enkelt den form av avfallslösning som passar just dig bäst – det är bara att klicka i postnummer och välja vilken sorts container du behöver, var containern ska placeras och hur länge den ska stå där. Fyll containern enligt en sorteringsguide och beställ hämtning.

Container, skräptaxi eller junkbag?

Det finns olika stora containrar att beställa beroende på hur mycket avfall man vill bli av med – men även möjligheterna till skräptaxi eller junkbag finns. En junkbag är en stor säck som ställs av, fylls upp och sedan hämtas precis som containrarna – en fördel är dock att den inte tar så stor plats. En skräptaxi är precis vad det låter som – en liten lastbil med två man som kommer och lastar på ert grovavfall, sorterar det och kör det till återvinningscentralen för att slänga det. Enkelt och smidigt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!