Snyggt med parasoll för uteplatsen

publicerad 26 februari 2021

Ett parasoll är inte fel att ha på uteplatsen. Det är ett bra sätt att få skugga då du behöver det. Och det är ju så att när solen står högt och värmer på bra, då kan det vara skönt att få lite skugga. Idag finns det ett brett utbud av bra parasoller som inte bara ger skugga, utan de är även snygga att se på. Om du vill, köp parasoll som går att vinkla, så att du kan få skugga där du behöver den. Det finns parasoller som är rejäla och stabila, som passar bra på uteplatsen. Sedan finns det även enklare varianter som är bra att ha med på stranden till exempel. Det är bra att även satsa på en parasollfot som är stadig. Det är att föredra en tung, rejäl fot i sten, än en i plast som ska fyllas med vatten.

Skapa en bra uteplats med rätt sorts solskydd
Om du vill ha en mysig uteplats som du kan vistas på så mycket som möjligt, så är det smart att satsa på ett parasoll eller en terrassmarkis. Det finns även solsegel och annat att ha som solskydd. Fördelen med ett parasoll är att du kan fälla upp och ner det vid behov. Det så att du får skugga då du vill ha det och fullt med sol när du känner för det. Fundera på vad för parasoll som passar din uteplats. Ska det vara en stor parasoll eller en frihängande modell? Det finns även parasoller med lutning. Om det är så att du bara har en balkong så kan en lite mindre modell av parasoll vara det som passar dig. Det är bra att basera valet av parasoll på vad du har för uteplats och ditt behov av skugga. Sedan kan du börja fundera på färger, mönster och andra saker för parasollet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.