Smart att använda WordPress för din hemsida

publicerad 2 februari 2021

Ett bra system du säkert har hört talas om, det är WordPress. Det kom under början av 2000-taet och det var först ett system för att ha sin blogg på. Sedan dess har det dock utvecklats en hel del och idag är det en av världens mest använda plattform och det för bloggar så väl som professionella företagshemsidor och webbshopar. Du kan bygga din egen hemsida eller så kan du välja att köpa en hemsida i WordPress. Fördelen då är att du har en klar sida att börja använda direkt på det sätt du vill.

Skapa egen hemsida
Att skapa en egen hemsida i WordPress går så klart utmärkt det med. Det är inte så svårt att göra det eftersom systemet i sig är lätt att använda. Dessutom är det skalbart och har obegränsade utvecklingsmöjligheter. Att ha sin hemsida i WordPress underlättar även när det kommer till att göra sökmotoroptimering. Det går även att göra nästan vad du vill. Sedan är det lätt att uppdatera den utan att du för den delen behöver lära dig koda. Det beror på att WordPress är ett CMS, content management system. Det är även en öppen programvara, alltså en open source, vilket innebär att du är fri att använda, läsa och modifiera koden precis hur som helst.

Köpa en färdig hemsida
Ibland kan det dock vara enklare att köpa en hemsida i WordPress och det från ett företag som då fixar den så att den blir så som du vill ha den. Ofta är det även redan sökmotoroptimerat, så att du och din sida direkt syns på Google. Det enda du sedan behöver göra är att uppdatera sidans innehåll och sköta om den, så att den inte tappar sina besökare. En hemsida i WordPress passar alla sorters företagare. Så om du vill synas på nätet, skaffa då en bra hemsida.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.