Skillnad mellan Ripple och Bitcoin

publicerad 23 november 2021
Ripple

De människor som inte är i cryptocurrency universum tenderar att bara veta om bitcoin. Det beror på att bitcoin är den mest kända kryptovalutan i hela världen, eftersom det anses vara börsvärdet och dragkraften hos investerare.

Investerare kan dock välja olika andra alternativ för och diversifiera sin portfölj genom att experimentera med mynten som kommer med en annan väg än den traditionella bitcoin. Ripple XRP är bland dem som du försöker arbeta med. År 2021 kom XRP på den sjätte positionen i det totala börsvärdet. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på skillnaden mellan bitcoin och Ripple.

Bitcoin

Bitcoin fungerar på den offentliga blockchain-liggaren, som stöder den digitala valutan som används för att underlätta betalningar för tjänster eller varor. Bitcoin-nätverket förlitar sig på blockchain-konceptet, som är en offentlig liggare för att hålla reda på register och verifierade transaktioner.

Gruvarbetare tenderar att verifiera transaktionerna löpande och inkludera dem i Bitcoins blockkedja. I utbyte mot deras datorkraft och tid är det mycket viktigt att validera liggaren på detta sätt. Gruvarbetare får BTC efter att ha fått de framgångsrika valideringstransaktionerna.

Ripple

Ripple XRP är kryptovalutan för de produkter som tillverkas av Ripple labs. Produkterna från XRP, som hjälper till med betalningsavveckling, remitteringssystem och tillgångsutbyte, fungerar på samma sätt som SWIFT.

Det är en tjänst för de globala penning- och säkerhetsöverföringar som används av banknätverk och finansiella mellanhänder. Det är förmyntat och tar mindre komplicerade vägar för mining än bitcoin mining.

Företaget för denna kryptovaluta grundades som peer-to-peer-förtroendenätverket som utnyttjar sociala medier. Användare i nätverket kan göra lån och kringgå banker och öppna kreditlinjer med varandra. Nätverket misslyckades dock och tog inte fart bra. Låt oss titta på kontrasten mellan bitcoin och XRP.

XRP är billigare och snabbare än BTC

Bitcoin transaktionsbekräftelse kan ta många minuter och komma med höga kostnader på grund av den komplicerade och intensiva karaktären av gruvdriften som gruvarbetare använder. Ripple-transaktioner har visat sig vara gjorda inom några sekunder och kommer med låga kostnader.

Liksom bitcoin-transaktionsbehandlingsavgiften debiteras XRP-transaktioner också. Varje gång du gör en transaktion på ett krusningsnätverk debiteras du med en liten del av XRP.

XRP har fler mynt

Mer än en miljard XRP bröts i förskott när det lanserades, och de största investerarna släppte gradvis ut dem på marknaden – när man tittar på bitcoins utbud, begränsad till 21 miljoner. Med andra ord kommer det bara att finnas 21 miljoner bitcoin. Bristen på BTC har hjälpt till att locka investerare i dess potential som butiksvärde.

Slutsats

Dessa är den primära kontrasten mellan Bitcoin och Ripple. Om du är ny i kryptouniversumet kommer du att veta om alla olika typer av mynt på marknaden. Gör din forskning bra och se till att ha tålamod och köpa kryptovalutan med potential.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.