Skicka privatpaket med Schenker

publicerad 9 april 2021
Schenker

Schenker klassas idag som den största transportfirman för landtransporter inom Europa och levererar årligen miljontals paket till privatpersoner så väl som företag. Enligt Schenker själva är deras transportlösningar “lika självklara som att solen går upp på morgonen och ned på kvällen”. De lovar sina kunder att transportera det mesta de kan tänka sig världen över billigt, snabbt och smidigt.

En av Schenkers populäraste tjänster är Schenker Privpak, det vill säga paket skickade till privatpersoner. Med Privpak kan du skicka paket till din bästis på andra sidan jorden eller släktingen i andra delen av Sverige och förvänta dig att mottagaren får leveransen inom 2-3 dagar.

Snabba, trygga och billiga leveranser
När man som privatperson vill skicka paket till en annan privatperson, eller man som företag vill skicka en försändelse till en privatperson, vill man helst se att leveransen är både snabb, trygg och billig. Väljer du att skicka privatpaket med Schenker behöver du varken kompromissa med leveranstiden, kvaliteten eller priset. Schenker är trots allt en branschledande transportfirma och därför se de till att alla försändelser med dem levereras snabbt och tryggt till mottagaren. De tar heller inte överpris för sina leveranser utan bibehåller alltid billiga priser för att deras kunder ska förbli nöjda.

Mindre leveranser via Schenkers ombudsnätverk
Har du ett mindre paket som skall skickas till en avlägsen släkting eller en brevkompis kan du enkelt och smidigt göra det via DB Schenkers omfattande ombudsnätverk. Du hittar Schenker-ombud i de flesta matbutikerna över hela världen, men även på små livsbutiker och bensinmackar. Det räcker med att göra en sökning på “Schenker ombud nära mig” på din sökmotor eller gå direkt in på Schenkers hemsida för att hitta ombud. Här lämnar du helt enkelt in det paket som du önskar skicka, och därefter levereras paketet till ombudet närmast mottagaradressen.

Mindre leveranser av privatpaket förväntas kunna nå mottagaren inom 2–3 dagar och pris för att skicka paket med Schenker beror på storlek och vikt på paketet. Privatpaket brukar inte kosta mer än 100–200 kronor.

Stora försändelser via Schenkers terminaler
Om du ska skicka ett större privatpaket, som företag eller privatperson, kan du även vända dig till DB Schenkers terminaler. Dessa ligger placerade över hela landet och möjliggör snabba leveranser inom 1–3 dagar. Dessa leveranser passar bättre för dig som ska skicka ett tyngre och större paket – upp till 999 kg. För stora försändelser kan du välja direkt leverans till dörren – detta kostar såklart något mer än om mottagaren själv hämtar försändelsen på en terminal nära mottagaradressen.

Utrikesleveranser via “Skicka enkelt”
Om du har ett privatpaket du vill skicka till någon utanför Sveriges gränser, men inom EU, kan du även använda Schenkers “Skicka enkelt”-tjänst. Då lämnas paketet till närmaste ombud eller terminal för att därefter bli sänt till mottagarens adress eller det ombud eller den terminal som ligger närmast mottagaradressen. Dessa paket får inte överstiga 30 kilo och leveranstiden beräknas vara allt mellan 1–6 beroende på vilket land paketet ska skickas till. Skickar du utrikesleveranser kan du känna dig lika säker med Schenker som när du väljer deras inrikes leveranser
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.