Skapa minnen som varar hela livet

publicerad 26 maj 2022
minnen

Att ta bilder för att föreviga livet är enklare än någonsin. Den nya tekniken är en starkt bidragande orsak, som gjort att var och varannan person har tillgång till den senaste mobilen med en riktigt professionell kamera. Borta är tiden då man samlade ihop familjen för en ytterst högtidlig fotografering hos fotografen, där man bara hade en enda chans för att få både storasyster och lillebror att ha ögonen öppna. Idag kan alla vara fotografer!

Låt din personlighet skina igenom bilderna

Med dagens alla möjligheter går det att själv ta sina fotografier utan att för den sakens skull dra ner på kvaliteten. För den som vill växla upp från sin mobilkamera finns idag både digital- och systemkameror av hög klass. Att sedan framkalla bilder kan enkelt göras online, dit du enkelt för över bilderna och har chansen att personalisera ditt fotoalbum. Välj en förstoring av en härlig semesterbild för att låta känslan från semestern hänga kvar, lek med kvadratiskt formade bilder för en retrofeeling eller varför inte experimentera med svartvita filter för ett klassiskt tidlöst resultat?

När du framkallar bilderna från din telefon eller kamera bevarar du minnen för hela livet. Det är ett analogt sätt att visa fram bilderna för släkten. Med ett fysiskt fotoalbum har du en extra försäkring för att undgå att förlora bilder om du exempelvis skulle tappa bort din telefon eller av någon anledning inte kunna nå bilderna som du sparat i molnet.

Familjefotografens tid är inte förbi

Kanske trodde många att yrket fotograf skulle dö ut med den nya tekniken, som ju gjorde alla till fotografer. Men så är inte fallet, utan snarare har det nästan blivit tvärtom. Idag ser vi en boom på marknaden för olika typer av familjefotograferingar. Många familjer väljer att gå till en professionell fotograf för att få den kvalitet och känsla av lyx som trots allt är svår att nå med en vanlig mobilkamera.

Marknaden har alltid varit utbredd för bröllopsfotograferingar, som ju varit klassiska i urminnes tider. Men idag väljer många även att föreviga sina graviditeter på detta sätt, utöver att enbart ta med barnet till fotografen när det blivit något år gammalt, som var vanligt förr. Det här fenomenet har utökat marknaden ytterligare och gjort den enorm.

Att boka in en tid hos fotografen är därför en väl gjord investering, som kommer hänga med dig och din familj länge och pryda väggen där hemma.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.